Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 7 september 2010

WTF!

Misschien is ‘ie niet nieuw. En misschien heb ik te lang te weinig tv gekeken, maar wat is er gebeurd met die grappige campagne van De Hypotheker? Die waar je soms bijna een hartaanval van kreeg? Die waar die leuke advertising property in zat? Weg dus, kwam ik achter.

En dan komen ze met een slap aftreksel, een vage herinnering aan die leuke kreet. En ik snap wat ze willen. Dat als iemand ‘jazeker’ zegt, dan moet je automatisch aan ‘De Hypotheker’ denken. Of, liever nog, hardop zeggen.

En dan zie ik het bovenstaande voorbijkomen en vergeet spontaan wat er na ‘jazeker’ moet komen. Tenenkrommend. Voor de liefhebber: hieronder een paar willekeurig gekozen, gouwe ouwe commercials van De Hypotheker.


4 reacties op “WTF!”

  1. Jazeker, dat kan beker

  2. Volgens mij heeft de schrijver van dit stukje het niet goed begrijpen. De naamsbekend is inmiddels groot genoeg geworden. Dus het shockeffect is niet meer nodig. Nu is men over gegaan op het bewustwordingseffect. Het moet voor de klant nu vanzelfsprekend zijn dat je voor je financiele zaken naar de hypotheker gaat en dat iedereen weet dat hij daarvoor bij de hypotheker moet zijn.

  3. @Juan: Helemaal gelijk. Alleen zijn de commercials nu wel ontzettend generiek geworden. Shockeffect is misschien niet meer nodig, maar dit doet helemaal niks.

  4. @Juan Ik denk dat de schrijver het wel begrijpt. Het shock effect was de advertising property van De Hypotheker. En door deze aanpak is dat in ieder geval weg… En dus weg herkenbaarheid

Roept u maar