Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 16 juni 2010

Mannen denken maar aan 1 ding

Een adverteerder die niet inhaakt op het WK Voetbal kan op mijn sympathie rekenen. Dus ook Dixons. Al komt deze retailer niet verder dan een vaderdag-inhaker. De commercial heeft een hoog mannen-onder-elkaargehalte.

Of je een vriendschap wilt opbouwen met een medewerker van Dixons, vraag ik me af. Maar goed, het is reclame en Dixons komt ermee weg. Dan het kritieke punt van de commercial en site: “Mannen denken maar aan een ding. Dixons.” Dat is niet meer over-the-top; het klopt gewoon niet. Er is werkelijk geen enkele man die alleen maar aan Dixons denkt.

Ook Dixons’ accountmanager bij UbachsWisbrun/JWT niet, en zelfs de directeur van Dixons niet. Misschien lijkt het een detail, maar in mijn ogen maakt dit thema de campagne ongeloofwaardig en daarmee minder effectief. Wat heeft de verantwoordelijken bezield?


8 reacties op “Mannen denken maar aan 1 ding”

  1. Er is minimaal 1 ding waar mannen vaker aan denken dan aan Dixons: http://twitter.com/#search?q=bavaria%20dutchdress

  2. Ik vond de commercial grappig toen ik hem zag. Als je daadwerkelijk je winkel vol hebt lopen met verkopers die de klant zo goed aanvoelen dan is dat positief voor de omzet. Echter, bij de Dixons heb ik in de regel andere ervaringen.

    Wat het thema betreft, dat is net zo geloofwaardig als een dergelijk verkoper tegenkomen. Was niet nodig geweest bij leuke commercial. Te complex, iets als ‘Dixons begrijpt papa’ was al beter geweest imo.

  3. Ik dacht altijd dat mannen aan totaal andere dingen denken.

  4. @marieke.. dat doen ze ook. En daar springt Dixons dan weer op in met dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=7VWHcMDZNBw&feature=email

    Overigens.. dit lijkt natuurlijk geen vaderdag-kreet te zijn, maar de nieuwe thematiek van Dixons.. mannen denken maar aan 1 ding.. electronische gadgets..

    Beetje makkelijke sneer Witte Geit.

  5. @vins Dus jij denkt alleen maar aan (elektronische) gadgets. Tja …
    Er is toch geen vent die alleen maar aan gadgets denkt. Voor mij blijft het thema van Dixons ondoordacht. Maar ik ben geen Bruine Beer, dus Vins, sneren doe ik niet echt.

  6. @Vins Leuke actie van Dixons in A’dam. Maar verkoopt Dixons ook spannende (eventueel elektrische) gadgets voor vrouwen?

  7. @Marieke Vraag anders het telefoonnummer van Vins.

  8. [...] [...]

Roept u maar