Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 31 maart 2009

Busje komt zo

bus

In de Metro van vandaag (pagina 8) valt me deze advertentie van de GVU op. Ze doet me nadenken. Niet over buschauffeur worden, want dat is me hier indirect afgeraden in diezelfde metro, enkele pagina’s eerder. Nee, mijn hoofd wil of kan de heading niet begrijpen. “Op één dag solliciteren naar een prachtbaan!”

Hoezo dan? Doe ik dat normaal op twee dagen? Of drie? Hoedanook, inmiddels spreekt mijn hoofd diapositieve Louis van Gaal-taal tegen mij. Ben ik nou zo dom? Of is iedereen echt zo slim? Ik kijk ook op www.gvu.nl en trek de conclusie dat het sollicitatieproces van een buschauffeur waarschijnlijk vaak vele dagen in beslag neemt. En tijdens de sollicitatiedagen van de GVU doen ze het gewoon in één dag!

Fantastisch! Rust in mijn hoofd. Ondanks de onduidelijkheid van de advertentie is mijn vraag nu toch beantwoord. Of toch niet. Want op de site vermelden ze over de sollicitatiedagen doodleuk: “U krijgt een aantal testen te doen, waaronder een rijtest. Ook worden er gesprekken met u gevoerd. De sollicitatie zal 3 tot 4 uur duren. Na afloop krijgt u te horen of wij u een geschikte kandidaat vinden en maken we een afspraak met u voor een psychologische test.” Een afspraak? Dus toch niet op één dag solliciteren? Nu wordt de advertentie nóg slechter. Of bedoelen ze toch iets anders? Ik weet het niet meer. Witte Geit?


Een reactie op “Busje komt zo”

  1. Ach ja…
    Slechte buschauffeurs kunnen altijd nog mikken op een functie in Neerlands Stompe dartwereld

Roept u maar