Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

donderdag 23 juni 2011

Schuurmania loopt niet lekker

Op tv verschijnt de laatste tijd een spot met de kreet Schuurmania. De commercial gaat niet over schuurmachines of houten blokhutten maar over het schoeisel uit de winkels van Schuurman Schoenen.

De reclame begint vrij aardig. Een vrouwelijke voiceover vertelt een algemeen verhaal over schoenen. De zin: “Omdat we er allemaal mee opstaan en mee naar bed gaan” is de enige rare gedachtekronkel uit de eerste 15 seconden van de spot. Maar na die 15 seconden breekt toch echt de pleuris uit.

Werkelijk uit het niets verschijnt er een olijke halve zool ten tonele die, met een schrale feestmuts op, de clown begint uit te hangen. Een bizar contrast met de voorgaande 15 seconden. En dat terwijl de sfeervolle achtergrondmuziek gewoon blijft doorlopen.

Terwijl de pay-off ‘Dat past me wel’ doet beloven dat Schuurman altijd het schoeisel vindt dat bij jou past, presenteren ze met deze commercial een paar schoenen bestaande uit een linker kaplaars en een rechter teenslipper.


2 reacties op “Schuurmania loopt niet lekker”

  1. Grappig dat het logo van SS bijna hetzelfde is als het Woonig jubileumlogo…

    Toeval?!

  2. Haha, verschrikkelijk… Maar het rare is: tegelijkertijd merk ik dat ik best om dat stompzinnige mannetje moet lachen.

Roept u maar