Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 15 december 2010

Naturia verhoogt niet alleen de verkoopfrequentie

Bij reclame maken voor honden- of kattenvoer heb ik altijd gemengde gevoelens. Sommige dierenmaaltijden worden zo smakelijk getoond dat je je gaat afvragen wie ze nou eigenlijk lekker aan het maken zijn. Gelukkig zijn er ook reclamemakers die op zoek gaan naar manieren om met de échte doelgroep van hun product te communiceren.

Honden bekijken niet alleen alles op een andere casino online hoogte, ook hun gehoor is wezenlijk anders dan dat van de mens. Tonen op een frequentie van 15 Hz zijn voor een mens niet te horen, maar honden pikken dat geluid wel op. Met die kennis in het achterhoofd is het idee van onze creatieve oosterburen even simpel als briljant.

In de radiocommercial die ze maakten voor het hondenvoermerk Naturia horen honden een geluid gelijk aan een hondenfluitje, iedere keer als het woord Naturia uitgesproken wordt. Naast het feit dat het ontzettend slim bedacht is, onderstreept het ook nog eens mooi de pay-off van Naturia: we understand dogs.


2 reacties op “Naturia verhoogt niet alleen de verkoopfrequentie”

  1. Ben benieuwd hoe de mediaplanning in zijn werk is gegaan.

  2. (Miere(n)neuken zal al niet meer werken met al die aarpatasm in ons voedsel.) Complotdenker of niet, het lijkt er wel op dat steeds meer mensen niet zo maar van alles aannemen en zelf op onderzoek uitgaan. Deze onrust is bij mij trouwens ontstaan uit eigen ervaringen. Als er dan ook nog tegenstrijdige wetenschappers/dokters zijn, tja, wie moet je dan geloven? Als je dan gaat onderzoeken wie er het meeste belang bij heeft, krijg ik nog net geen hartstilstand! Kijk, als er dan een dokter nodig is .Ik vind het zelf erg onnatuurlijk om baby`s/peuters/kleuters vol te spuiten met synthetische stoffen die wel degelijk schadelijk bevonden zijn. Je kunt je tegenwoordig overal preventief tegen laten vaccineren.Ik kan ook gewoon mijn borsten er preventief af laten halen, mijn baarmoeder preventief laten verwijderen, weet u wat, ik kan mezelf net zo goed preventief ophangen. Of misschien toch het touwtje preventief weghalen?Waarom niet de natuur zijn gang laten gaan? Als het dan mijn tijd is, of u tijd dan is het gewoon tijd. Dan hebben we van overbevolking ook geen last. Niet lullig bedoeld, maar u doet nu net alsof wetenschappers en dokters een soort GOD van de wereld zijn.

Roept u maar