Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

donderdag 29 juli 2010

Krijtperiode

Krijtperk

Ogilvy & Mather India introduceerde dit jaar een campagne voor het kledingmerk Allen Solly, waarbij modellen op de grond liggen en van bovenaf worden gefotografeerd. Rondom de modellen is met krijt een nieuwe wereld gecreëerd.

AllySollen

Bij het zien van de beelden denk je maar één ding: “Strawberry Swing” van . De overeenkomsten zitten hem niet alleen in de gebruikte techniek, maar ook in kleurgebruik én illustratiestijl. De beelden lijken hierdoor regelrechte stills uit de in 2009 uitgebrachte videoclip voor Strawberry Swing.

Bij de credits is tussen de Sangeethas & Nitins alleen geen spoor te bekennen van Chris, Jason & Kenny, de visuele artiesten van Shynola, die verantwoordelijk zijn voor de clip van Coldplay.

De Coldplay-clip, die een award in de wacht sleepte voor best animated video bij de UK Music Video Awards, vertoont op zijn beurt weer gelijkenissen met de videoclip “Something Else” van Andy Gallagher uit 2008. Hierin neemt regisseur Owen Trevor de krijtjes te hand om een nieuwe dimensie te creëren.


Roept u maar