Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

donderdag 4 februari 2010

Verlepte verleiding

Bringbackthefire

Bij M-Design is vuur het uitgangspunt van ieder ontwerp. Het Belgische bedrijf maakt dan ook haarden en kachels in allerlei vormen en maten. En deze prijst M-Design aan met een pakkende zin en een opvallende visual.

Met de twee naakte bejaardenlijven onderscheiden ze zich zeker in de magazines, en zijn ze zelfs een beetje taboedoorbrekend op het gebied van bejaardenseks in reclame-uitingen. Jammer, want de verlepte lichamen branden pijnlijk op mijn netvlies.

Wil iemand dit taboe überhaupt wel doorbreken? Het is niet voor niets ooit een taboe geworden. De meningen van mensen om me heen (N = weinig) zijn unaniem negatief. Of om met hun woorden te spreken: bah, weerzinwekkend, ranzig, smerig, iieeww, doe weg!


7 reacties op “Verlepte verleiding”

  1. Meestal kan ik me redelijk vinden in het oordeel van de kleurrijke fauna hier. Maar in dit geval … get over it.

  2. Als ze kleren aan hadden gehad, had ik de clou ook wel begrepen…

  3. Ik dacht dat het voor Monuta was.

  4. Blijkbaar kan de ‘massa’ dit wel aan, als je uitgaat van de Gouden Loekie winnaar van 2008. De TVC van de thuiszorg won toen zeer verrassend.

    De toespeling in dit voorbeeld vind ik zelf niet echt smaakvol en of het je merk eer aan doet….

  5. @Knalpot: Klopt, bij de thuiszorg commercial van SP zagen we ook een naakte bejaarde. Echter was dat een staaltje shockvertising pur sang. De makers hebben bewust gezocht naar schokkende beelden om aandacht te vragen voor een schokkend probleem. M design gebruikt dezelfde schokkende beeldentaal, maar met een ander doel voor ogen: het verkopen van een mooie, warme open haard.

  6. Zouden ze hier ook shock mee willen creëren of hebben die mensen gewoon kei hard lopen lachen? Hahah, dit is denk ik wel de campagne waarmee ik de meest gemengde gevoelens ooit bij heb. Ik weet niet of ik moet lachen om het idee dat er 2 bejaarden naakt op staan met de bedoeling dat het door een open haard zou komen. Of dat ik moet walgen omdat er 2 bejaarden mensen naakt op staan te zoenen omdat ze kennelijk geil worden van een open haard :S Het blijft een raar bedacht concept en uitvoering.

  7. Het gaat toch over ‘bring back the fire into your life’, dus twee bejaarde mensen (die btw mijn grootouders zijn) zijn toch het perfecte beeld om dit weer te geven? Maar ik snap wel dat niet iedereen dit zo een geweldige keuze vindt. Ik vind het alleszins een prachtige herinnering aan mijn opa en oma :)!

Roept u maar