Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 28 oktober 2009

Misplaatst

MEgaOccasionCentrum500

Consumptief krediet staat niet echt in een goed daglicht. Er doen al jarenlang allerlei horrorverhalen de ronde over een aantal merken die onder DSB Beheer vallen: de leenvoorwaarden van o.a. Becam en Postkrediet staan niet bekend als klantvriendelijk.

Daarnaast is het tegenwoordig verplicht om consumenten te waarschuwen voor leningen. Dat wil zeggen: hen op de consequenties te wijzen. ‘Let op! Geld lenen kost geld’ is daarvan het zichtbare en hoorbare gevolg. En dat gebeurt niet voor niets. Het aantal huishoudens met moeilijk op te lossen schulden groeit namelijk enorm.

Desondanks heeft het Mega Occasion Centrum gemeend de draak te moeten steken met de waarschuwingen tegen lenen. De lezers van de advertentie worden juist aangezet tot het afsluiten van leningen. Voor een auto notabene. Ik vind het zeer misplaatst.


4 reacties op “Misplaatst”

  1. Wat een onzin! Dit is toch gewoonweg terecht inhakken op een belachelijke regel van de overheid. Hoe ver moet die betutteling gaan. Deze partij steekt daar gewoon de draak mee en ik kan dat wel waarderen.
    Er zijn namelijk ook bedrijven waar je wel gewoon fatsoenlijk een lening kunt afsluiten. En Bruine Beer, wellicht sluit jij geen lening af voor een nieuwe auto maar als niemand dat zou doen, zou het met de automotive-sector nog veel beroerder zijn gesteld. Lenen moet dus gewoon kunnen maar wel verantwoord. Er zijn allerlei clubs die daarvoor moeten waken zoals de AFM en BKR. Als die hebben zitten slapen, dan ligt de schuld misschien wel bij deze partijen. Als deze occasionclub verantwoord kan voorzien in een behoefte dan hebben ze wat mij betreft groot gelijk met deze advertentie!

  2. Zowel DBB als antoine hebben een punt met hun argumenten. Maar het beslissende punt zal de consument scoren. Want is deze advertentie dus afstotend voor autokopers? Of juist aantrekkelijk?

  3. [...] advertentie is Het Roze Olifantje in het verkeerde keelgat geschoten. ”Heel misplaatst” noemt de site het grapje van de [...]

  4. Deze advertentie roept, zo doet de heading vermoeden, mensen op om toch geld te lenen voor die auto en streeft daarbij misschien wel haar doel voorbij.

    Hoeveel mensen haken namelijk af na het lezen van deze heading?
    Meer dan nodig is denk ik…

Roept u maar