Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 4 augustus 2009

Op weg naar je eerste Volkswagen

polo500polo500golf2500

Volkswagen loopt weer eens voorop bij het exploreren van nieuwe doelgroepen en het optuigen van strategische allianties. Onlangs introduceerden ze het Volkswagen Rijbewijs. Volgens mij helemaal nieuw en slim.

Het platform van de actie wordt gevormd door volkswagenrijbewijs.nl. Een site voor zowel aspirant-chauffeurs als rijschoolhouders. De eerste groep vindt de ‘juiste’ rijschool, allerhande praktische informatie en aantrekkelijke acties.

Rijschoolhouders kunnen zich via de site aanmelden bij Volkswagen Rijbewijs. Zij krijgen ‘nieuwe cursisten tegen minimale inspanningen’. Voor hen werkt het Volkswagen Rijbewijs zelfs als keurmerk, aldus Volkswagen zelf.

Speciaal voor het platform is Volkswagen een samenwerking aangegaan met mediapartners TMF en AutoWeek. Handig. Ook Veilig Verkeer Nederland en het CBR werken aan het initiatief mee. Indrukwekkend.

Maar wat is het doel? Dat kan maar 1 ding zijn: auto’s verkopen. En ja hoor: iedereen die zijn rijbewijs heeft gehaald, kan via de Barrelbrowser op de site zijn eerste Volkswagen vinden en kopen.


12 reacties op “Op weg naar je eerste Volkswagen”

  1. Het goede doel is en blijft slechts een band.

  2. Zeker weten dat het geen volksverlakkerij is?

  3. Leuk idee van Volkswagen, ik heb net mijn rijbewijs gehaald via een van de aangesloten rijscholen. Ik had 10 gratis rijlessen gewonnen en kon gratis theorie examens oefenen. Nu op zoek naar eerste 10e hands VW.

  4. Leuk idee, maar helaas gekopieerd van het indiase automerk ‘Maruti’ :

    http://www.marutidrivingschool.com/

  5. Leuk idee van VW, heb er even naar gekeken en niet hetzelfde als Maruti. Dat is een franchise opzet. VW rijbewijs is anders opgezet met bestaande rijschoolhouders en biedt meer en andere voordelen.

  6. Leuk idee. Nog iemand die een reactie wil starten met ‘leuk idee’?

  7. Leuk idee zou het zijn om anders te beginnen dan zo.

  8. Leuk idee Victor, maar wel moeilijk

  9. Geen leuk idee maar een TOP idee, past goed bij het merk en slim uitgewerkt

  10. TOP idee is misschien iets teveel maar moet toegeven dat het slim in elkaar zit. Grappig dat ze in deze zware tijden toch met dit soort concepten doorgaan

  11. Ben net geslaagd via één van de aangesloten rijscholen, Kreeg meteen een gratis rijvaardigheidstraining als kado! Ik stem voor deze top actie

  12. @iedereen van volkswagenrijbewijs: volgens mij is het bericht hierboven heel positief over volkswagenrijbewijs. Het is dus niet nodig nog meer veren in je eigen reet te duwen d.m.v. van ‘comments’ op dit bericht. Het is geweldig, driewerf hoera voor Volkswagen, maar nu is het wel duidelijk.

Roept u maar