Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 21 juli 2009

Empire State Building aan de Nieuwe Bosscheweg

SnijderVandenBoom500

Er zijn een paar dierenvrienden van Het Roze Olifantje die een speciale band hebben met New York. Daar is niets mee, zolang het niet ziekelijk wordt. Zolang het niet te pas en te onpas wordt gebruikt. Eerlijk gezegd is die scheidslijn nogal arbitrair.

Nu vond De Witte Geit een goed voorbeeld van een doorgeslagen voorliefde voor New York en het Empire State Building in het bijzonder. Op de weg terug van een nachtelijk kermis-avontuur, reed de fietsende Witte Geit zowat tegen een reclamezuil van advocatenkantoor Snijders Van den Boom aan.

Ook met een ietwat troebeler beeld dan gewoonlijk zag hij een vreemd beeld. Op dat bord stond een niet onaardige foto van het Empire State Building, met als onderschrift ‘Advocaten voor ondernemers’. Hij zag en ziet de link tussen dat enorm hoge monument van de Amerikaanse architectuur en het Tilburgse advocatenkantoor voor ondernemers helemaal niet. Wie wel?


3 reacties op “Empire State Building aan de Nieuwe Bosscheweg”

  1. Ondernemers bereiken de top met een goede advocaat!

  2. Of: gedekt door een goede advocaat, kunnen ondernemers die de top willen bereiken, gerust over lijken gaan. Een vraag nog: die twee vlekken op de foto, zijn dat stofjes op de lens of snoekduikers?

  3. Snijders en van den Boom waren vroeger een begrip in de Amerikaanse houtindustrie. Met hun bedrijf Boom/Snijders waren zij hofleverancier van de staat New York. In 1929 behoorde de vakbroeders tot de selecte groep investeerders die opdracht gaven tot de bouw van het Empire State Building. Onder leiding van de ondernemer John Raskob werd begonnen met de realisatie. De door Snijders en van den Boom gefiguurzaagde houtmaquette was daarbij leidend in het bouwproces. Vandaag de dag worden de heren Snijders en van den Boom nog vaak in één adem met deze monumentale wolkenkrabber genoemd. Bovengenoemd advocatenkantoor is slechts één van de duizenden bedrijven die een ode brengt aan het vakmanschap en de drijfkracht van de bekende heren.

Roept u maar