Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

vrijdag 17 juli 2009

Een misser van Boss

Sinds ruim een week is de nieuwe commercial van Hugo Boss op de Nederlands televisie te zien. Het nietszeggende filmpje waarin Sienna Miller de nieuwe geur Orange promoot, vind ik helemaal niets. De actrice en het flesje zijn de enige twee pluspunten. Ik vraag me echt af waarom ze niets met Sienna Miller doen. Ik bedoel: als je haar toch hebt.

Waar ik me het meest aan erger is de soundtrack. Drive My Car van The Beatles past niet bij Hugo Boss, past niet bij de doelgroep, past niet bij het product, past niet bij Sienna Miller. Is, kortom, ontzettend slecht gekozen.


3 reacties op “Een misser van Boss”

  1. In de mode en de parfum regeert (conceptuele) leegte. Mooie koppies. mooie plaatjes moeten mensen verleiden en – hee da’s gek – dat doen ze ook nog. Dus meer is er blijkbaar niet nodig.

  2. Femke, je vertelt me niets nieuws.
    Mijn bezwaar tegen de Boss-commercial zit ‘m niet in die lege mooie koppies en mooie plaatjes (dat weet ik allemaal wel), maar in het ontbreken van de juiste (mooie) muziek. Sterker nog, het toevoegen van totaal verkeerde muziek.
    Nee, ik heb niets tegen The Beatles, maar ze hebben ‘hier’ niets te zoeken.

  3. Ik zeg niet dat ik het compleet oneens ben met de bruine beer maar:

    Muziek keuze: Een swingende stijlvolle classic met hoog fun gehalte van een band die in de hippy tijd furore maakte. Voor een stijlvol (ondertussen) klassiek merk dat in de verte een hippy-achtige 7 chakras sfeer wil uitademen, uitgevoerd door een opkomende nieuwe engelse band http://www.thehotrats.com/ die een samenwerking vormen van Supergrass leden en de producer van Radiohead. Een nummer dat zo in een aflevering van Grey’s Anatomy of Sex in the Ciry had kunnen zitten of zelfs de titelsong van een nieuwe Chickflick zou kunnen zijn. Ships nu denk ik toch dat het een briljante keuze was, alleen dan misschien voor de originele markt waar de commercial voor bedoeld, die in Engeland. Wij kennen namelijk de hotrats (nog) niet en hebben misschien ook iets minder met de Beatles dan een echte Engelsman/vrouw.

    Misschien is het wel een leuke uitdaging voor jullie. Laat het verschil horen! Pak de beelden en zet er een nieuwe soundtrack onder die jullie wel vinden passen. Ik ben benieuwd!
    .

Roept u maar