Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

maandag 18 mei 2009

Waar ken ik dat ook weer van?

Heb je ‘m al gezien, de nieuwe commercial voor Sourcy Vitamin Water? Lekker fris ding, met leuke kleuren, tof muziekje eronder. Heel erg vitaminerijk om te zien. Je krijgt er gewoon zin in. Maar ergens in de grijzige blob in mijn hoofd gaat een bel af. Waar ken ik dit van? En hop, daar gaat het licht aan: natuurlijk, de iPod-commercials! En als je dat eenmaal in je hoofd hebt, kun je niet anders meer dan denken: wat een Paarse Krokodil.


7 reacties op “Waar ken ik dat ook weer van?”

  1. Qua kleurgebruik is er inderdaad een link tussen beide commercials. Maar van een absolute gelijkenis is geen sprake. Op het einde van de commercial van Sourcy Vitamin Water staat wel een ontzettend belabberde zin. “meer dan water”. Maak je zo’n hip spotje en sluit je af met dit!!! En daarom verdient hij toch een paarse krokodil.

  2. @Richard: ik vind ‘m qua stilo erg lijken. Zwart op kleur, kleur op zwart… Maar dat ‘meer dan water’ is er een uit duizenden…letterlijk :)

  3. Wie zegt dat het bureau van Apple niet naar de commercial van Sourcy heeft gekeken. Water was er tenslotte eerder dan Apple. En als we het er toch over hebben: misschien was Sourcy ook wel de eerste met een pay-off die begint met ‘Meer dan …’

  4. @ Alfred: ooit gehoord van ‘ken je klassiekers’, of ken je die klassieker niet?

  5. Erg vergezocht deze paarse krokodil. Kben betere gewend.

  6. @ Dinho: lichtpaars?

  7. Het lijkt veel op elkaar; kleur op zwart of zwart op kleur. En dan ook nog dezelfde kleuren. Maar lichtpaars zit er niet bij…;-)

Roept u maar