Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 5 mei 2009

Vacation Vibration

vliegtuig

Reclames zijn alomtegenwoordig. Soms lijkt het daardoor alsof alle bedachte reclames ook echt gemaakt worden. Dat dat niet zo is, bewijst de commercial voor Vacation Vibration, VV afgekort. Die kwam er nooit.

De reclamespot, over ‘a new fragrance by Clogged Syphon, for men on vacation’, zou twee weken geleden worden opgenomen op Mallorca. Een cameraman en het beoogde VV-boegbeeld reisden er per Boeing naartoe. Dat ging goed, tot ongeveer een half uur voor de landing.

De vliegtuigpiloot zei: “This is your captain speaking. As always my name is Colt King Cobra. We’re flying on an altitude of six kilometers. Our airspeed is 400 miles an hour. In exactly 27 minutes from now we’ll land on Mallorca. But first we have to dim the lights. There are some sea eagles approaching.”

De cameraman en het boegbeeld waren al gewaarschuwd voor zeearenden, die het luchtruim boven Mallorca zouden verdedigen als volwassen wezels hun baby’s. Dat vertelde wereldreiziger Chris Isaak, aan wie ze toestemming hadden gevraagd zijn tophit Blue Hotel te gebruiken voor de VV-reclame.

Met gedimde lichten maakte de piloot ontwijkende manoeuvres. Desondanks vlogen drie zeearenden tegelijk een turbine in. Als drie flinke vogels in een Boeing-turbine vliegen, stort het vliegtuig neer. Dus dat gebeurde, in de Middellandse Zee.

De cameraman en het VV-boegbeeld hadden geen reddingsvesten onder hun stoelen. Die bleken gestolen, waardoor de jongens direct na de crash voor hun levens moesten zwemmen. De Boeing-staf en de andere reizigers hadden wel reddingsvesten. Ze besloten om rustig wat te dobberen, wachtend voor hulp. Toen die eindelijk kwam, waren ze allemaal gestorven van de kou.

Het ongeluk is nooit openbaargemaakt. De vliegtuigmaatschappij stopt het liever in de doofpot. De twee overlevenden lijden aan geheugenverlies. “We nemen aan dat we in een soort drang om te overleven naar de kust zijn gesparteld,” zegt de één zonder het zelf te geloven.

“Eenmaal aan land wisten we niet eens wat we op het eiland kwamen doen,” zegt de ander. “Erg onwerkelijk. Ons hele verblijf op Mallorca voelt als een koortsdroom. Toen we op onze hotelkamer allerlei camera-apparatuur aantroffen, zijn we de trip maar gaan vastleggen.”


3 reacties op “Vacation Vibration”

  1. @ Het Zwarte Schaap: zoals altijd een vermakelijk stukje. Maar ik zit wel ergens mee: als geen van de overlevenden zich bewust is van het gebeuren, hoe is dit verhaal dan overgeleverd?

  2. Alfred! Een avonturier met een zwak voor pegels, verhalen, risico en vrouwen zoals jij, weet toch hoe avonturen waarbij sprake is van een doodsstrijd tegen de elementen, worden naverteld? Dat visioen en werkelijkheid zich tijdens zulke belevenissen niet meer laten onderscheiden en dat daar waar het geheugen het laat afweten, de fantasie inspringt? De filmer en de VV-belichaming hebben, zo zeiden ze, zelf geprobeerd de gebeurtenissen, zo goed en zo kwaad als het ging, te reconstrueren en over te leveren. Maar wat visioen en wat werkelijkheid was, daarnaar blijven ze gissen. Ze vinden dat overigens niet erg, blij als ze zijn omdat ze de gebeurtenissen en koortsdromen kunnen navertellen

  3. [...] geurlijn is tot dusverre niet in de handel gekomen. Wegens kinderziektes, wordt gezegd. Toen moest er maar [...]

Roept u maar