Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 5 mei 2009

Album Advertising

coversandwich

Natuurlijk was er al Sellaband, maar daar krijg je alleen een lullig cd’tje van de desbetreffende artiest die je hebt gesponsord. Nee, de Amerikaanse rockband Psychostick pakt het grondiger aan.

In de zomer van 2008 deed de humorcore band – een mix van comedy, metal en hardcore – een oproep aan iedereen om het nieuwe album te sponsoren. Voor 50 dollar (250 voor bedrijven) werd jouw naam vereeuwigd in een song van Psychostick.

Ruim drie-en-twintigduizend dollar later, op 5 mei 2009, is de officiële release van Sandwich. Met 24 tracks, waarvan nummertje 22 de veelzeggende titel draagt: ’373 Thank You’s’. De lyrics vind je hier.


8 reacties op “Album Advertising”

  1. Ik vind het een geniale zet! En dat zeg ik niet omdat ik één van de 373 investeerders ben die 50 dollar besteed heeft zodat de band daadwerkelijk de studio in kon :-)

  2. @ Bartjes: nee, want dan zou je het juist niet zeggen. Toch?
    Maar het is inderdaad een geniaal idee van een band die blijkbaar onvoldoende talent/kwaliteit op muzikaal gebied heeft om een fatsoenlijke cd op te nemen zonder sponsors.

  3. Alfred, haal die zure augurk toch eens uit je rectum. Met deze opmerking geef je eigenlijk aan dat ieder product dat reclame nodig heeft om verkocht te worden (of het nou muziek is, of een breedbeeld tv) een slecht product is.
    Nadenken is geen schande.

  4. Plop, hij is eruit. Dat lucht op.

    Hoezo? Die band maakte niet echt reclame, maar zocht sponsors (= easy money).
    Heb je Coca Cola, Shell, Hero, Mora, Lay’s, Nike, Apple en al die anderen wel eens om geld horen/zien vragen in hun commercials? Of U2? Terwijl die laatste toch ook niet bekend staan om hun goede muzikale producten?

    De augurk is verwijderd, maar het zure (ik noem het liever kritisch realisme) blijft. Het ligt dus niet aan mij. Toch bedankt voor je tip, Ronald.

  5. Coincidence? The first name I lay my eyes on… Bart N. ;)

    Good job dude!

  6. Kritisch realisme. Ik ga er dan vanuit dat je de plaat geluisterd hebt. Ik heb hem nu een keer of 80 achter de kiezen en het is gewoon een goede plaat. Als het zo makkelijk easy money zou zijn, waarom zijn er dan niet meer veel slechtere kansloze bijeengeraapte slappe zutzooi bands op het idee gekomen zijn. Geniaal!! Goed geld binnengehengeld en stampen met die cd’s verdomme HAIL!

  7. @ Pete: well-spotted!

    Overigens kocht je voor die 50 dollar direct een exemplaar, die keurig netjes verpakt werd opgestuurd (bovendien gesigneerd, zodat je later tegen je kleinkinderen kunt opscheppen dat je een gesigneerde plaat van “PSYCHO-WIE????????” hebt gehad ;-)

  8. LOL geniaal idee die cd. De prijs die je er voor betaald vindt ik wel veel, maarja je krijgt dan wel een paar leuke liedjes.

Roept u maar