Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 11 maart 2009

Recyclemuziek

ThruYou

Er bestaat kunst gemaakt van gerecycled materiaal. Er bestaat muziek gemaakt met samples van andere nummers. Er bestaan miljoenen video’s van mensen die muziek maken op YouTube. Neem deze drie gegevens, gooi ze in een blender en je krijgt dit muzikale experiment van Kutiman; ThruYou.


6 reacties op “Recyclemuziek”

  1. Het doet me denken aan Philip da Illest. Philip Freriks de rappende nieuwslezer.

    Check hem hier

  2. Dat doet U2 toch al decennia lang?

  3. @alfred: weet je wel waar je het over hebt! Een van de grootste (zoniet grootste) bands allertijden. Vernieuwend en juist geen blender-band.

  4. Kutiman is een vette vondst. Zijn werkwijze doet misschien denken aan die van Matthijs Vlot, wiens afstudeer project resulteerde in Philip da Illest, Kutiman’s werkwijze doet echter veel meer recht aan de muzikale kwaliteiten van de ‘samples’ en is minimaal anders van opzet te noemen. Matthijs is volgens mij weer geïnspireerd geweest door de bekende http://www.eboman.info/ een medelander die al in de bandjes tijd aan het mixen was en ondertussen Lowlands optredens en guerrilla concerten in Boekarest op zijn naam heeft staan. Toch ben ik van mening dat Kutiman in dit beknopte rijtje direct de pole position inneemt. Ge-wel-dig. Een genot om naar te luisteren en je even onder te dompelen in de originelen.

  5. Yeah right, Peter! U2 vernieuwend? Die term van je: blender-band. Is juist helemaal van toepassing op U2. Goed gevonden. Heb je wel eens naar hun nieuwe single geluisterd? 1 grote blender als ultieme teken van hun non-creativiteit!

  6. Bijna vergeten… geweldige youtube collaboratie: http://www.youtube.com/user/PlayingForChange

    (met stiekem ook een oude bekende… wie ontdekt CB Milton?)

Roept u maar