Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

maandag 23 maart 2009

Een goudbruine beer

croma

‘Laat je overtuigen’ kopt de nieuwe advertentielijn van Croma. En terecht! Want na het zien van een ‘Jeroen van Koningsbrugge-lookalike in gehaktbalpak’ moet het populaire vetmerk met flink wat bewijs op de proppen komen, wil deze advertentie geslikt worden. Uit de bodytekst blijkt zelfs dat je de bal thuis kunt uitnodigen via croma.nl.

Met ongeloof toch de website maar eens bezocht en daar wordt het eigenlijk alleen maar erger. Naast de gehaktbal zijn er namelijk nog drie andere figuren. Allemaal in een even smakeloos, vleeskleurig pak. Ik vraag me af of een volwassen doelgroep zit te wachten op deze jolige vleesklompen. Je zou er spontaan vegetariër van worden.

Wanneer ik doorklik om op zoek te gaan naar wat meer informatie over de actie, moet ik goed oppassen dat ik niet met 1 achteloze muisklik een halvegare hansworst voor m’n deur heb staan. Gelukkig verschijnt er een adresformulier die mij er van verzekerd dat ze (nog) niet weten waar ik woon.


4 reacties op “Een goudbruine beer”

  1. Ach, één ding doet het ding wel en dat is opvallen. Op wat voor manier en wat het voor het merk doet, tja daar kun je veel over zeggen, maar laten we het vooral op weinig houden…

  2. Wat een ballen advertentie! Op zich een goed initiatief van Croma om zichzelf weer ‘s in de picture te spelen. Want de laatste uitspatting die ik me kan herinneren stamt uit de eind jaren ’80: http://www.youtube.com/watch?v=bT9sgTi3BRM

    Maar dit is echt niks. Misschien was het de bedoeling om antwoord te geven op de vraag: “Wie is toch die man die iedere zondag ALS vlees komt snijden?”

  3. Het valt op, dat klopt. Maar dit is anti-reclame, horror. Doet denken aan Henrietta Lacks, de vrouw met de onsterfelijke kankercellen. Henrietta zelf is dood sinds 1951, maar de kankercellen leven nog, verouderen niet en vermeerderen zich. Vijf uur geweest. Etenstijd.

  4. @erwtje. Een werkelijk fantastische grap!!! Dat moet je vaker doen. Alles goed verder?

Roept u maar