Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

donderdag 19 februari 2009

RKK Incorporated

RKK-Incorporated

Multinationals dienen hun imago te bewaken. En waar nodig op te vijzelen. Zeker in een neergaande economie is imagobewaking bittere noodzaak. Een van de oudste multinationals, met de hoofdzetel in Vaticaanstad, is de Rooms-katholieke Kerk, hierna kortweg RKK genoemd. Daar waakt een gezelschap hooggeleerde (en vaak hoogbejaarde) heren over de beeldvorming. In dit geval kunnen we echt van heren spreken, want er is niet één multinational waar vrouwen zo weinig serieus genomen worden als in deze.

Het gaat niet goed met het concern. De klanten, gelovigen, lopen gillend weg. In de westerse wereld worden kerken óf gesloopt óf omgebouwd tot supermarkt, kantoor of peuterspeelzaal. Je zou denken dat de concernleiding wat doet met die informatie en hun propaganda bijstelt.

Met eigentijds management en een boodschap die de tijdgeest verwoordt, kun je klanten houden en terugwinnen. Volkswagen en Audi waren begin vijftiger jaren ook niet synoniem voor kwaliteit, maar zijn inmiddels A-merk geworden.

De RKK-concernleiding doet echter niet wat je zou verwachten. Condoomgebruik wordt ontmoedigd, waardoor mensen in het westen dit ‘bedrijf’ niet meer serieus nemen en Afrikanen massaal aan Aids sterven. Seks voor het huwelijk is verboden. Abortus noemt men moord, waarmee impliciet wordt aangegeven dat ongewenste kinderen van harte welkom zijn.

En onze zeergeleerde paus Benedictus vindt euthanasie maar niks. Wel benoemt hij geestelijken die de holocaust ontkennen in belangrijke functies. En krijgen gesjeesde pastoors die hardop zeggen dat Katrina de straf van god is een goede baan, in plaats van eeuwige zwijgplicht.

De RKK is met afstand het wereldimperium dat zich slecht verkoopt. En met elke nieuwe benoeming de klok weer 50 jaar terugzet. Elke marketeer of pr-man leert in het eerste jaar van zijn studie dat je met dat soort propaganda de winkel naar de verdoemenis helpt. Maar de verstokte vrijgezellen en geheelonthouders blijven de mensheid adviseren over seksuele en relationele aangelegenheden.

Als de RKK was genoteerd aan de Amsterdamse beurs, dan zou de crash nog groter zijn. De grondlegger van het concern, Onze Lieve Heer zelf, heeft het gegarandeerd niet zo bedoeld.


Roept u maar