Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

maandag 23 februari 2009

Nieuwe attractie op Times Square

colon500

Niet alle toeristen stroomden direct toe, maar toch trok dit gigantisch stuk darm behoorlijk de aandacht de afgelopen dagen. De Prevent Cancer Foundation had het op Times Square in New York geplaatst om mensen bewust te maken van de risico’s op, en gevaren van darmkanker. Bezoekers konden door de darm heenlopen, waardoor ze met eigen ogen konden zien hoe een gezonde en een aangetaste darm er van binnen uit ziet.

giantcolonnyc500


5 reacties op “Nieuwe attractie op Times Square”

  1. Oei! Van wie is die darm? Heb ooit een vrouw gezien, Lakhmani Devi. Zij had een tumor aan haar hoofd die groter was dan haar hoofd. Maar dit slaat alles

  2. Even international news. That’s really great. I love you guys!

  3. Trouwens, jongens, had graag een foto van mezelf aan mijn reactie toegevoegd. Dat lijkt te kunnen, maar ik kan het niet. Leg even uit hoe het werkt. Krijgen jullie geen spijt van. Ben bereikbaar op patmacgee@gmail.com

  4. Opvallend is het sowieso, maar of het werkt vraag ik me stellig af.

    Een ‘schokkende’ kreet op een pakje peuken werkt namelijk ook niet (denk dat de schok groter is als je ziet dat je rokertjes bijna op zijn….) Over de grenzen plaatsen ze er zelfs foto’s van de gevolgen van longkanker op. Confronterend: ja, maar niet genoeg; na dit een paar keer gelezen en gezien te hebben, rook je dit gewoon weer van je af.
    De insteek dat mensen darmkanker (en ook longkanker) zelf moeten zien en ervaren is goed, alleen niet in de vorm van deze attractie. Helaas komt het pas écht dichtbij en ga je er pas écht over nadenken als het jezelf of een mederoker overkomt.
    Dus dit is jammergenoeg niet meer dan een tijdelijke slaapplaats voor de (rokende!) zwerver…

  5. Het doel was ook niet om de mensen te laten stoppen met roken ofzo, maar “om mensen bewust te maken van de risico’s op, en gevaren van darmkanker”. Wat je daarna zelf met je gezondheid doet moet je lekker zelf weten.

Roept u maar