Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 9 oktober 2013

Dag Jumbo

Jumbo heeft het helemaal voor elkaar. Een goede formule met de 7 zekerheden. 351 winkels. Een omzet van meer dan 3000 miljoen en een ijzersterke pay-off ‘Hallo Jumbo’. Toch lijken ze het spoor nu volledig bijster. Het begint allemaal met onderstaande commercial. Je ziet aan alles dat Jumbo toe is aan iets nieuws en daarvoor alles op de schop gooit. Er wordt een opvallend format gekozen waarbij enige link met de supermarkt wordt vermeden.

Daarna volgt de tweede commercial.

Waar Lieke en Bas in de eerste commercial nog redelijk geloofwaardig overkwamen is daar in de tweede spot niets meer van te bekennen. Ze dreunen de ene na de andere USP op. Van groot assortiment en heel veel vers tot de laagste prijsgarantie en vriendelijk personeel. En op het laatst kopt Bas ook nog even een andere pay-off in. En die verandering van de pay-off maakt pijnlijk duidelijk dat Jumbo niet precies meer weet waar het mee bezig is. ‘Daar zeg ik hallo tegen’ zegt toch precies hetzelfde als het veel krachtigere ‘Hallo Jumbo’? Een typisch gevalletje van veranderen om het veranderen. Wellicht is dit te wijten aan het feit dat er net een nieuwe marketing directeur is aangesteld.

Misschien komt er nog een vervolg op de campagne waardoor alles ineens duidelijk wordt. Laten we het hopen.


2 reacties op “Dag Jumbo”

  1. Feit blijft. Frank Lammers is altijd +1

  2. Wat mij betreft is Frank lammers dermate bekend dat hij niet geloofwaardig als ‘Bas’ door het leven kan gaan. C1000 zet natuurlijk ook twee bekende gezichten in, maar bij hen kun je tenminste nog denken dat het ook daadwerkelijk om de ‘vrienden’ Cas en Jack gaat.

    De nieuwe pay-off is me totaal ontgaan. Ik dacht dat Frank/Bas refereerde aan de slogan ‘Hallo Jumbo!’, ik had niet gezien dat de nieuwe slogan aan het eind getoond wordt.

Roept u maar