Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 1 februari 2012

Belastingaanslag voor Renault?

Bij Renault is er momenteel iets gaande wat we al eerder in de vaderlandse reclamegeschiedenis hebben meegemaakt. Een hele tijd terug (in 2004) stopte Amstel met de 3 vrienden en hun avonturen.

De gouden commercialformule werd ingeruild voor een, voor zover ik me nog kan herinneren, generiekere tv-spot. Reclameminnend Nederland hoefde de mannen niet lang te missen, want Bavaria kwam niet veel later met een spotje waarin we de Amstelvrienden op een bounty-eiland zagen met een Bavariabiertje in de hand.

Datzelfde geintje zien we nu dus ook bij Renault. Geen acteurs van een concurrerend automerk, maar het groepje acteurs dat een aantal jaar geleden hoofdrol speelde in de campagne voor de .

En daardoor schoten er bij mij uiteraard weer enkele vragen te binnen. Want het lijkt me niet echt slim. Maar misschien ook weer wel. Want waar de Amstel-spoof van Bavaria enkel een brutaal grapje was, denk je bij de acteurs in de nieuwe Renault-commercial wellicht direct aan de Belastingdienst.

En dat is niet direct slecht, aangezien “belasting” het haakje lijkt voor de die het automerk de tijd gaat voeren. Wat denken jullie? Is de associatie een beperking, of juist een handig vehikel om de boodschap te koppelen aan Renault?


3 reacties op “Belastingaanslag voor Renault?”

  1. Dit reclamespotje is mij ook opgevallen. Het komt op mij over als of De Belastingdienst auto’s met minder bijtelling zou promoten. Wellicht dat we deze 4 acteurs binnenkort ook in andere autocommercials te zien krijgen, dus dat het nog een staartje krijgt.

  2. opws k na ‘xei, etsi einai o kosmos k xhooimspiirse ton pros symferon sou. protimotero o pinakas na eixe poulithei se mia dimoprasia k ta xrimata na eixe karpothei to ellhniko dimosio, para na eixe klapei. kati tha eixe piasei afou oloi to brand koitane… h epeidi h pwlhsh tou pinaka tha htan hthiko atwpima (pwpw ti rude oi ellhnes na poulane to dwro…) tha mporouse lew egw, na eixe stalei ws daneio se ena mouseio ths allodapis (e ti na ton kanei to metropolitan, ton thelei omws ena eparxiako mouseio ths finladias…) wste na kanoume k diafimish!alla egw nomizw oti h merkel edwse entolh na klapei. nai, nai gia oles tis klopes oi germanoi ftene. oi ellhnes ekanan poly kala th douleia tous. alloi ftene pali!

  3. 2turnpike…

Roept u maar