Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

maandag 3 oktober 2011

Ohra en het betere callcenter

Hij draait al een tijdje, deze Ohra-commercial. Je kent ‘m wel, die grappige met de man, boom en eend. Die waarbij de schademelding verkeerd begrepen wordt door het callcenter. Die commercial waarbij gebruik wordt gemaakt van de zogenaamde keten van informatieoverdracht. En als je die keten maar lang genoeg maakt, vervormt de boodschap uiteindelijk vanzelf. Die. Leuk!

Ondanks dat het een grappig filmpje is, stoor ik me er al tijden aan. Wat wil Ohra me nu eigenlijk vertellen? Dat er callcenters zijn die niet goed luisteren? (Echt?) En dat Ohra altijd wel goed luistert? En dat dat een voordeel is voor mij?

Gevaarlijk, zo’n belofte. En als het dan toch niet goed gaat bij Ohra? Als ik toch niet de juiste persoon direct aan de lijn krijg? Wat dan? Krijg ik dan een bepaald voordeel? Is er een prestatiecontract dat Ohra met me afsluit? Na een x-aantal keer fout doorverbinden, krijg ik dan korting op mijn premie? Wat biedt Ohra me precies, behalve de lauwe belofte dat ik direct de juiste persoon heb?

De verborgen verleider is natuurlijk dat je gaat denken dat de afhandeling bij Ohra veel sneller gaat, omdat ze me zo goed begrijpen. Dat moet ik vast oppikken. Maar dat geloof ik niet, omdat de ervaring leert dat als de schadeclaim eenmaal in ‘the backoffice’ is, het nog net zo stroperig gaat als bij elke andere verzekeraar. Of gaat die vlieger niet op bij Ohra? Want dat zou nog eens een belofte zijn.


Roept u maar