Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

vrijdag 2 september 2011

Anti-reclame

Zelfreflectie. Altijd goed. Zeker als reclamemakers in een reclame hun eigen vak bekritiseren, ligt de ironie voor het oprapen. In Nederland kennen we natuurlijk allemaal ‘Geen fratsen’ van C1000 waarbij dit ook al enigszins gebeurde.

In België zet wasmiddelfabrikant Bonux nog een stapje verder. Alle clichés van wasmiddelencommercials worden op de hak genomen. Het frisse lentebriesje, de wetenschapper, het mooie model, niets is veilig voor de satirische voice-over. De voice-over neemt zelfs zichzelf in de mangel.

En door alle opsmuk in beeld en boodschap te verwijderen, wordt deze commercial ultiem schoon. En ultiem schoon, dat is misschien wel de beste reclame voor Bonux.


Een reactie op “Anti-reclame”

  1. Neem je zuster in de mangel!

    Maar, vette commercial.
    ‘t Is proper, fris en betaalbaar. Prachtige zin.

Roept u maar