Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

vrijdag 22 juli 2011

Zeker weten

Een beeld, een sterke zin en een packshot. Advertising pur sang. Behalve wanneer je op een prijzenfestival rondloopt, of de Archive doorbladert, zie je het nog wel eens.

ETCETERA weet met één zin het beeld te verklaren en te versterken. Aan deze uiting hoef ook ik als Gouden Leeuw niet meer woorden vuil te maken. Ik weet zeker dat dit goed is.


5 reacties op “Zeker weten”

  1. Meen je wat je zegt? Ik heb juist een sterk vermoeden dat het slecht is. Als je zo’n toeter hebt als buik en je weet nog steeds niet dat je zwanger bent, dan ben je wel heel onzeker (tenzij je de optie openhoudt dat er een kersenboom in je buik groeit, omdat je maanden terug een paar pitten hebt ingeslikt). Serieus: de predictor is toch om, in een vroeg stadium, te bepalen of je zwanger bent, oder was?

  2. @Bert: Natuurlijk meen ik wat ik zeg. En natuurlijk weet je dat je zwanger bent als je zo’n toeter van een buik hebt, maar natuurlijk snap je ook dat deze advertentie een dikke knipoog is. Wat ze groot maken is de betrouwbaarheid van de test. Je kunt blind vertrouwen op de test. Sterker nog, je vertrouwt eerder de test van predictor dan de teken van je lichaam. En ja, dat vind ik sterk uitgebeeld / verwoord :)

  3. Faire un oeuf. De knipoog. Toch had ik het stel liever in dezelfde pose gezien, maar dan met haar in plaatselijk kapotgescheurde kleren in plaats van de toeter, en hem met openstaande rits. Weekend!

  4. Ook ik snap de knipoog. Maar ik ben geen graadmeter. Ben het een beetje met Bert eens. Heb het gevoel dat veel vrouwen zullen denken: “ja duh! Nu kan ze zelf ook zien dat ze zwanger is.”

    Bovendien is het zo dat het hcg-hormoon (waarop tests gebaseerd zijn) na de tiende week van de zwangerschap afneemt, waardoor zo’n test in een later stadium (zoals de dikke buik hiero) verre van zekerheid verschaft.

  5. De gouden leeuw weet zeker dat het goed is. En dat oordeel is enorm veel waard. Kijk maar naar prachtzinnen als: ‘ Behalve wanneer je op een prijzenfestival rondloopt, of de Archive doorbladert, zie je het nog wel eens’.

Roept u maar