Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 28 juni 2011

Brazilianen hebben vakantie in december


Voor de meeste Braziliaanse gezinnen is december dus het hoogtepunt van het jaar. Maar niet voor de journalisten van Top Destinos. Want op werkdagen mogen ze schrijven over luxe resorts, vijfsterren-restaurants en olympic size zwembaden waarvan het water precies 26,4 graden celsius is.

Tijdens de vakantie komen ze er minder goed van af, en zitten ze met vrouw en kinders in een chloorarm en urinerijk kinderbadje. Waarschijnlijk omdat Top Destinos slecht betaalt, en verzuimt de connecties in de Braziliaanse reisbranche te benutten om hardwerkend personeel een extra fijne vakantie te geven.

Top Destinos: we schrijven aardige artikelen over mooie bestemmingen, maar we zijn geen aardige mensen.

In ieder geval, dat maak ik op uit de prijswinnende uitingen van Top Destinos travel magazine, gemaakt door Almap BBDO uit Sao Paulo. Ze bedoelen natuurlijk iets anders met deze advertentieserie. En wanneer je als consument meteen de correcte betekenis ziet, is de grap best oké. Maar juist die correcte betekenis vind ik niet overduidelijk aanwezig. Ik moet te lang kijken wil ik het begrijpen. Kan ook aan mij liggen natuurlijk. Daarom vraag ik jullie mening? Is dit werk prijswaardig?


2 reacties op “Brazilianen hebben vakantie in december”

  1. De grap ligt iets dieper waarschijnlijk win je daarmee een Cannesleeuw maar de uiting als geheel is slap.

    óf de jury is oververtegenwoordigd door journalisten

  2. Er zijn meerdere verklaringen mogelijk. Op al die foto’s is niemand te bekennen. De journalisten gaan – dit is denkbaar – hun stukken schrijven en de foto’s maken in het laagseizoen, zodat de brochures, advertenties en alle andere uitingen ruim voor het hoogseizoen af zijn.

    In het hoogseizoen is er geen werk en mogen ze op vakantie naar de bestemmingen waar ze eerder dat jaar al een verhaal over schreven. Omdat ze er een aantrekkelijk verhaal over schreven, is het er zo verstikkend overbevolkt dat de vakantie hels wordt, en dit is nog maar 1 alternatieve verklaring.

Roept u maar