Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

maandag 23 mei 2011

De amateurvideo’s van Fred en Sharon

Het monster van Loch Ness, de verschrikkelijke sneeuwman, graancirkels en Atlantis zijn allemaal mysteries waarmee wetenschappers en vroeggepensioneerde metaalbewerkers met cadmiumnieren zich al decennia bezighouden.

Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar over een aantal jaren behoren ook de films van Fred en Sharon tot de lijst van mythes.┬áHet begon allemaal op 16 februari 2008 met de upload van de volgende Youtube-film: “Who needs a movie?”

Vanaf toen is de site van het duo voer voor mythejagers. Zijn de filmpjes echt, of is er sprake van performance art? Niemand weet het. Het ene moment lijken Fred & Sharon gewoon twee amateurfilmmakers die het internet hebben ontdekt en hun dagen slijten door er thuis gebruik van te maken.

Het andere moment is het amateurisme zo intens dat experts zeggen dat de films er ongeloofwaardig van worden en gemaakt zijn door idealistische professionals die de wereld wat beter willen maken.

Een feit is dat Fred en Sharon sinds 2008 niet hebben stilgezeten, want via hun Youtube-kanaal verschijnt de ene na de andere productie. Hun vooralsnog laatste upload verscheen afgelopen maand.


Een reactie op “De amateurvideo’s van Fred en Sharon”

  1. Het is overduidelijk dat hier de diverse ministeries van Volksgezondheid achter zitten. Deze indoctrinatie is niet los te zien van de massale bijensterfte die vanaf 2008 dramatische vormen aanneemt. Los van het feit dat wereldwijd het voedselproductieproces verstoord wordt, betekent het ook het einde van de bloementeelt. Met de enorme vergrijzing voor de deur kan een tekort aan geraniums en sanseveria’s dramatische gevolgen hebben. Hele bejaarde volksstammen hebben niets meer om zich achter te verstoppen en zullen de straat op gaan. Stel je voor wat hordes rollators in de straat of dementerende pinners bij kassa’s voor ontwrichtende werking op de samenleving zullen hebben. De filmpjes van Fred en Sharon laten op een leuke manier zien hoe je als gepensioneerde je dagen sanseverialoos toch binnenshuis kunt vullen.

Roept u maar