Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

maandag 4 april 2011

Onbegrijpelijk

There are things that we can”t understand. En deze campagne voor een Engelse taalschool is er één van. De op het eerste oog nietszeggende foto”s hebben, na drie keer beter kijken, allemaal een onbegrijpelijk aspect. Zo best online casino zit er bij de eerste, hierboven afgebeeld, een garage met een trapje voor de ingang. Bij de tweede foto zien we een slot op de kast van de brandblusser. En bij de derde plaat zien we een zebrapad aan het einde van een doodlopende straat.

Onbegrijpelijk inderdaad. Maar waar deze Witte Geit de hersens echt over breekt, is de link met de Engelse taal. Die is volgens hem namelijk niet aanwezig. Maar wie het wel begrijpt, mag het zeggen.


6 reacties op “Onbegrijpelijk”

  1. Sorry hoor, maar zo moeilijk is het toch niet?

    De garage is onbruikbaar vanwege de verhoging/treden, de brandblusser is niet bruikbaar omdat ie achter slot zit, en het zebrapad is overbodig omdat de weg ophoudt.

    Dus daarom is de logica van die situatie toch onbegrijpelijk?

    Ik vind het wel subtiel, aardige uitingen met een knipoog.

  2. En ook het feit dat je dus goed moet kijken om die situaties te kunnen begrijpen is een aardige link met ‘there are things that we can’t understand’

    Je weet namelijk met zo’n tekst erbij dat er iets in het beeld niet moet kloppen, dus ga je zoeken wat, en dan denk je ach, verrek.. :)

  3. Er staat ook niet voor niks bij ‘Don’t let english be one of them’

  4. Ja. Dat klopt. Maar is er niet een relatie tussen het niveau Engels dat iemand spreekt en zijn/haar intelligentie? En als dat zo is, moeten we dan een Engelse uiting hebben waar mensen zelf bij moeten nadenken?

    Just saying.

  5. @Peter

    Het probleem is niet dat ik de foto niet begrijp, in mijn post beschrijf ik immers het onbegrijpelijke aspect. En ik snap ook dat er daarom is gekozen voor de heading: “there are things that we can’t understand”.

    Alleen hebben de voorbeelden totaal geen relevantie met taal, laat staan met de Engelse taal. Het kan ook over wiskunde gaan, een cursus “vrouwen begrijpen” voor mannen, of iets totaal anders wat je wel of niet kunt begrijpen. En wat ik me dus afvraag is wat de link is tussen een garagedeur met een trapje ervoor en een Engelse taalschool.

  6. @ De Witte Geit.

    True. :)

Roept u maar