Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 29 maart 2011

Koekkoek

Oké, ik zeg niet dat het gemakkelijk is om als kleine koekfamilie de strijd te winnen van grootmachten in de koekjesbusiness. En misschien is het ook wel een slimme strategie om te kiezen voor enigszins provocerende en absurde commercials. Als er dan een flink budget besteed wordt aan tv, doe dan iets waar men over gaat praten. Het is een gewaagde keuze, je naam proberen te vestigen met iets rebels.

Maar toch voelt het iets te veel als een trucje om op te vallen. Makkelijk scoren, zogezegd. Er is niet geprobeerd uit te gaan van de kracht van het product, maar er is gekozen voor een bizarre twist, passend bij de pay-off.

Op zich niks mis mee natuurlijk, maar de twist is op z’n zachtst gezegd onsmakelijk. En laat dat nou net een indruk zijn die je niet achter wilt laten bij de kijker van je commercial.


2 reacties op “Koekkoek”

  1. Zoals een Nederlandse punkrockband (http://www.youtube.com/watch?v=dOnpGJlW2Cs) ooit zong: ‘Ben je geil of wil je een koekje?” ‘Beide!!!!

  2. [...] Hellema eerder de aandacht kreeg van De Bruine Beer, krijgen ze met deze commercial De Gouden Leeuw wakker. De spot heeft dezelfde droogheid als de [...]

Roept u maar