Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 1 maart 2011

De videogame: de videoclip van de toekomst?

Muzikanten die met een videoclip hun muziek onder de aandacht willen brengen, moeten tegenwoordig van goeden huize komen. Muzikanten die ter promotie van een nummer een videogame lanceren, weten niet of ze van goeden huize moeten komen.

Ze weten het niet, omdat er nog weinig mee geëxperimenteerd is. Boef & De Gelogeerde Aap gaan het testen. Het hiphopduo vond kunstenaar Jordy van den Nieuwendijk bereid om een platformspel te maken bij hun nummer Mosredna. Zelf testen? Druk op start, speel het spel, luister en huiver.


2 reacties op “De videogame: de videoclip van de toekomst?”

  1. Uitgespeeld op het ritme. Easy peanuts

  2. Ja. Op het ritme gaat alles beter. Dat is het goeie van een spel in plaats van een clip. Dat je iets doet terwijl je de muziek hoort en dat hetgeen je doet dan makkelijk gaat dankzij de muziek (en in dit geval omdat het spel niet erg moeilijk is). Een clip uitkijken is een pak passiever. De muziek maakt dat je iets wilt doen. Rhythm is a dancer, om met Turbo B van Snap te spreken. ‘I’m serious like cancer when I say rhythm is a dancer.’

Roept u maar