Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 3 augustus 2010

Carglass vervangt

Carglass-vervangt

Zonder twijfel heb je één van de commercials al eens voorbij zien komen op tv. Of erger nog: bij het lezen van het woord Carglass zit het irritante deuntje al in je hoofd. Geen wonder, de HPX2-mannen zijn in overvloed aanwezig op radio en tv. En altijd gepaard met dat vervelende soundlogo: Carglass repareert, Carglass vervangt.

Het zal de pijn niet echt verzachten, maar De Witte Geit kwam erachter dat ook andere landen geterroriseerd worden met het deuntje. En niet alleen het deuntje; complete commercials zijn gekopieerd. Het enige wat Carglass in de commercials vervangt zijn de acteurs. Buiten dat zijn de commercials zo goed als 1 op 1 overgenomen.

Je zou het adaptatie 2.0 kunnen noemen. Carglass koos niet voor de goedkope 1.0-versie, het nasynchroniseren, maar liet hetzelfde script voor ieder land verfilmen. Eigen ‘acteurs’ en eigen locatie. Hoewel ‘eigen locatie’ – de oplettende kijker heeft natuurlijk ook al gezien dat behalve het script ook veel shots overgenomen zijn.

Carglass-screens-LR
klik voor vergroting

Je kunt de reparateurs natuurlijk prijzen voor het feit dat ze niet gaan voor het nasynchroniseren. Er zijn hen immers vele make-upmerken voorgegaan met de 1.0-variant van het adapteren, die eerlijk gezegd misschien nog wel meer irriteert.

Maar toch: had Carglass niet wat minder geld moeten steken in de grote bult GRP‘s en wat meer geld in een origineler en minder generiek script? En tot slot, voor mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen: alle versies achter elkaar in de Carglass Marathon (duurt 5.41 min).


6 reacties op “Carglass vervangt”

 1. Vet gedaan zeg! Door De Witte Geit dan he, niet door Carglass.

 2. Zijn dat acteurs joh? Nee, toch. Dat zijn de mannen die met hun poten in de klei staan bij Carglass.

 3. Zelfs in Amerika wordt dit exacte spotje gebruikt…. volledig identiek. (!)

  Alleen de bedrijfsnaam is anders.

 4. Euh, yes… Amerika had de roze olifant ook al ontdekt…start op 4:10 van de compilatie. :-)

  Oh ja… it’s Safelite!

 5. Ik vind de commercials nog niet eens zo irritant, behalve dan in eerste instantie de frequentie waarin ze vertoond worden. “Paul” (ik kan alleen over Nederland praten) is de meest natuurlijk acterende persoon, waar ik geen moeite had. Martin copieerde Paul zijn verhaal, maar kon niet acteren.
  Mijn allergrootste irritatie is de eind-tune met: Carglass repareert, Carglass ——-. Na duizend keer luisteren, vaak bewust aandachtig luisteren, heb ik “vervangt’ niet één keer kunnen verstaan. De muzikaliteit van het deuntje ging me vervolgens ook nog eens onder mijn nagels zitten, als je begrijpt wat ik bedoel!

  Vreemd dat de nedrijfsleiding dit zo lang laat voortduren!!!!

 6. 3profuse…

Roept u maar