Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 2 juni 2010

De trots van de PvdD

PvdD

Marianne Thieme, partijvoorzitter van De Partij voor de Dieren, is apetrots op de gigantische advertentie die is ingezaaid op een graanveld in de buurt van Schiphol. Zo trots zelfs, dat ze de 35.000 vierkante meter grote reclameboodschap heeft aangemeld bij het Guiness Book of Records.

Nog trotser is Thieme op het feit dat de mega-advertentie puur plantaardig en honderd procent recyclebaar is. Wanneer er dan ook nog eens diverse positieve reacties binnenstromen van piloten en vliegreizigers is Marianne zo trots als een pauw.

Toch jammer dat de doelgroep die ze aanspreekt in een grote kerosineslurpende, ijzeren vogel zit. Of ben ik nu aan het muggenziften?


4 reacties op “De trots van de PvdD”

  1. Vooral jammer dat als je op de grond staat er niets van ziet…maar de pvdd heeft gelukkig maar een kleine doelgroep.

  2. [..]Toch jammer dat de doelgroep die ze aanspreekt in een grote kerosineslurpende, ijzeren vogel zit. Of ben ik nu aan het muggenziften?[..]

    Ja, ik vind dat je aan het muggenziften bent. Niemand is 100% consequent als het aankomt op het bewust bezig zijn met milieu, natuur, dierenwelzijn e.d. Maar het is beter inconsequent goed te leven dan consequent fout! Zo wordt mij als vegetariër ook wel eens verweten dat ik leren schoenen draag…….. Ik realiseer me dat daar wel iets in zit maar de alternatieven zijn op dit moment nog niet zodanig dat ik daarvan op een goede manier gebruik van kan maken. Met vliegen is het precies zo. Ik vlieg 1 à 2 keer per jaar. Verder rijd ik auto, heb ik een vaatwasser, een wasdroger en laat ik de thermostaat ook wel eens een graadje hoger staan dan misschien strikt noodzakelijk is. Kortom ik ben een mens! Een mens van goede wil, weliswaar, maar niettemin een mens. Ik eet geen vlees en vis uit respect voor de dieren. Dat is best een offer voor mij want ik was meer dan zestig jaar een fervent vleeseter. Er zijn best nog meer dingen die eigenlijk niet passen bij een leefstijl die op duurzaamheid gericht zou moeten zijn. Ik schik mij in mijn onvolmaaktheid met de wetenschap dat mijn vegetarisme en mijn actief lidmaatschap van de Partij voor de Dieren in ieder geval iets bijdraagt aan een betere wereld voor mens, dier natuur en milieu. er zijn genoeg – te veel! – anderen die er niets aan doen!

  3. …deze mag overigens ook in de categorie paarse krokodilletje.
    Denk eens aan het bollenveldje van Douwe Egberts!

  4. Ik geloof dat het er momenteel wat minder goed uit ziet gezien het onderstaande twitter bericht van Marianne Thieme.

    “Onze 35000m2 grote graanadvertentie is door onverlaten vernield met chemische middelen. Boer en PvdD hebben aangifte gedaan bij politie.”

    http://twitter.com/mariannethieme/status/15698921259

Roept u maar