Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

maandag 10 mei 2010

Reclame voor advertenties

aapIJsland500

Het Volkskrant Magazine plaatste afgelopen weekend vooral denkbeeldige advertenties. Op uitnodiging mochten 9 “vooraanstaande creatieve bureaus en reclamemakers” zich uitleven op fictieve merken.

Zo wilde de uitgever aan potentiële adverteerders laten zien dat het “de ideale omgeving is om een product of dienst onder de aandacht te brengen van een fantastisch lezerspubliek”. Niet echt een baanbrekend nieuw idee, maar wel relevant.

De Bruine Beer voelt de pijn van het Volkskrant Magazine, want hij houdt ook van print, maar volgens hem is dit niet de manier om aan het imago te werken. Deelnemende reclamemakers zijn er namelijk niet in geslaagd advertenties te maken die tot de verbeelding spreken.

En ja, ook de Bruine Beer weet dat die verbeelding niet het (enige) doel is, maar het is toch o zo fijn als de advertenties het waard zijn serieus bekeken te worden. Helaas is dat niet gelukt.

Bovenaan deze post werk van Koeweiden Postma, en verder hieronder uitingen van EGBG, Kesselskramer en De Designpolitie. Was het dan helemaal niets? Nou, Saatchi & Saatchi Brussel ontwikkelde een alleraardigste advertentie voor trappistenbier (te zien onderaan deze post).

hetrijk500

paard500

metmate500

bier500


Een reactie op “Reclame voor advertenties”

  1. Die van de DesignPolitie is toch wel het dieptepunt lijkt mij. Zoveel creatieve vrijheid en dan kunnen ze alleen een advertentie voor zichzelf maken die er ook nog eens zo uit ziet. Gemiste kans..

Roept u maar