Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

zaterdag 3 april 2010

Apple wint (toch)

iPadIetsMinderDrukNewYork500

Eerlijk is eerlijk, de belangstelling voor de iPad viel wat tegen vandaag. Tot groot genoegen van Apple-bashers. Om de een of andere reden is Apple-bashing een trend geworden. Waar komt dat toch vandaan? Ik heb het ook jarenlang gedaan, maar toen was Apple nog onaantastbaar. Nu is Apple een easy target.

Vandaag rest medeleven: de rijen met wachtende, nee smachtende Apple-liefhebbers waren korter dan verwacht. In New York telde een van de rijen slechts 500 enthousiastelingen.

Toch vraag ik me af: is er een plek ter wereld waar vandaag 500 mensen opgetogen stonden te wachten totdat ze een Google Phone of Microsoft Windows 7 konden bemachtigen? Dat dacht ik al.


4 reacties op “Apple wint (toch)”

 1. Dit is zo’n eindeloe non-discussie. Hoezo wint Apple toch? Je vergelijkt appels (woordgrapje) met peren. Je kunt de verkoop van een besturingssysteem of een telefoon niet vergelijken met een iPad. Bovendien levert Microsoft nog steeds het meest gebruikte systeem, dus wie trekt dan aan het langste eind?
  Eén prefereert Apple, de ander Windows. Ik gebruik het allebei en vind beide systemen z’n voor- en nadelen hebben. Apple- en Windows-gebruikers zien dat helaas te weinig in.

 2. Haha leuk je hier tegen te komen Tobias! Wist niet dat je dit blog ook in de gaten hield. Iig, on-discussie, toen Apple’s nieuwe besturingssysteem Snow Leopard uitkwam is dat ook wekenlang uitverkocht geweest. Iets wat ik bij Windows niet mee heb gemaakt. Denk wel dat dat te maken heeft met de doelgroep, Apple gebruikers zijn vaak de mensen die graag het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Oftewel, Apple wint toch, iPad met Windows 7 is alleen niet de beste vergelijking (ik heb overigens ook nog nooit gehoord van wachtrijen voor een Windows Mobile of Google Mobile phone..).

 3. Ach, zo’n dertigduizend meer iPad’s verkocht op de eerste dag dan bij de release van de iPhone…

  http://www.nu.nl/internet/2219502/meer-dan-300000-ipads-weg-dag.html

  No worries voor Steve…

 4. Het is de manier waarop Apple een product op de markt brengt en wat daaraan vooraf gaat… Hebben we dat bij Microsoft weleens meegemaakt?? Neen, waarom niet? Ik denk voornamelijk omdat Microsoft niet haar eigen hardware heeft (m.u.v. de muisjes en toetsenborden) en doordat ze dit niet hebben zijn ze altijd gebonden aan een partner.. Een partner die hun hardware misschien nét niet goed genoeg in elkaar hebben gestoken waardoor Windhoos Vista fout op fout maakt…

  ASUS heeft bijvoorbeeld al ruim een jaar een ge-wel-dige netbook met touchscreen waar in principe hetzelfde mee kan als de iPad…. Alleen het beeldscherm keren; dat moet je handmatig doen maar voor de rest verbaas ik al tijden lang mijn klanten met een draagbaar schermpje waarop ik hetzelfde kan als de iPad en zelfs meer (denk aan; Flash). Maar wat gaat er nou verkeerd bij dit geweldig apparaatje; Windhoos loopt te vaak vast… En dat zou niet nodig moeten zijn!

  Maar even terug naar de wachtrijen voor Microsoft;. Denk eens aan de XBOX ;) Daar stonden mensen wel voor in de rij!
  Dus ze kunnen het wel, zolang het maar hun eigen hardware is en ze zich richten op 1 doel.

  Ik kan er nog uren over door praten…
  Dus wat betreft Microsoft: Ze kunnen het wel maar doen het niet óf zijn altijd afhankelijk van derden….

Roept u maar