Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 3 maart 2010

Zet je telefoon aan in de bioscoop

Je kent het wel. Blonde deerne wordt achternagezeten door bloeddorstige moordenaar. Horrorcliché pur sang. Ze loopt ook altijd té gemakkelijk in de armen van de slechterik. Schreeuwen naar het scherm helpt niet. Ze kan je niet horen.

Tot voor kort dan. Want de zender 13th Street heeft er in een aantal Duitse bioscopen voor gezorgd dat bezoekers op het moment suprême de blonde deerne aan de lijn krijgen en ze konden helpen bij het ontsnappen aan de psycho.

Voor de film werden telefoonnummers verzameld van bezoekers waar er vervolgens één van gebeld werd tijdens de film. Door stemherkenning kon die persoon de hoofdrolspeelster helpen bij de juiste ontsnappingsroute. En de keuzes die de bellende bezoeker maakte, hadden ook invloed op het verloop van de film; de trap op heeft een ander vervolg dan de trap af.

Briljante manier om de spanning te vergroten bij bezoekers van een film. In dit geval een horrorfilm, maar ik ben benieuwd of deze toevoeging ook nog toegepast gaat worden op andere genres.


5 reacties op “Zet je telefoon aan in de bioscoop”

  1. Misschien kan deze techniek worden toegepast bij wedstrijden van het Nederlands elftal……

  2. Of bij het aankoopbeleid van PSV.

  3. Maar ondertussen heeft iedereen wel weer z’n telefoon aanstaan. Niet echt de boodschap die men de laatste jaren in cinema’s heeft willen verspreiden.

  4. @Tist Ik neem aan dat je van tevoren weet dat je zo’n interactieve film gaat bekijken…

  5. Geweldig !

Roept u maar