Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

woensdag 31 maart 2010

Hongerig?

Screen-shot

Benidorm Bastards, een nieuwe serie over een stel pensionado’s, was nog geen week op de Vlaamse zender 2BE, of de marketingafdeling van Mars wilde de sterren al strikken. Voor een spotje om Snickers mee te promoten.

In de film zou een bejaarde mevrouw te zien zijn, die in een vliegtuig haar reis uitzit. Ze biedt de mensen om haar heen pinda’s aan. Steeds een stuk of vijf, nooit een handvol. Zelf eet ze de nootjes niet, valt een medepassagier op, alsof ze ze alleen uitdeelt voor de aanspraak.

“Waarom hebt u die nootjes gekocht als u ze zelf niet opeet?” vraagt hij haar uiteindelijk. Waarop de bejaarde vrouw zegt: “Och, ik koop altijd Snickers, mijn jongen, voor de smaak. De karamel en chocola smelten vanzelf, maar de pinda’s krijg ik niet stuk.”

Het spotje, dat alleen morgen op televisie te zien zou zijn, werd afgeblazen. De acteurs van Benidorm Bastards trokken zich terug. Ze besloten zich niet te lenen voor commerciële doeleinden. “We hebben het geld van Mars sowieso niet nodig,” verklaart Hilda, een van de sterren. “We genieten allemaal een goed pensioen.”


Een reactie op “Hongerig?”

  1. :))))

Roept u maar