Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 15 december 2009

Geen idee

Wat is het toch met die soundtracks van commercials? 6 november hoorden we The Dandy Warhols tweemaal voorbijkomen. Deze week laat het reclamebureau van de Rabobank horen dat het niet over al te veel fantasie beschikt als het gaat om de soundtrack van de nieuwe ‘Ik heb een idee’-campagne. Luister maar eens naar het thema van True Romance (en kijk dan ook nog even naar de allstar-cast van deze geweldige film).


6 reacties op “Geen idee”

  1. Hee Kroko, t’is maar een stukje muziek hoor. Als het daar al paars om wordt, dan kunnen jullie nu ook stoppen met de blog.

  2. @ Bente: je reactie zegt meer over jouw instelling dan over mijn bericht.

  3. Ho ho jongens, het is bijna kerst! Ik denk dat jullie allebei een punt hebben. De post is niet donkerpaars, eerder lichtpaars. De muziek ís echt gejat natuurlijk, maar ik zie het eerder als een zwakte dat er niet, naast een eigen boodschap en stijl voor Rabobank, ook gekeken is naar een eigen geluid voor de commercial. Gemiste kans.

  4. Wat een fucking bullcrap! Dat berichten van De Paarse Krokodil vaak voer voor discussie zijn begrijp ik. Immers, inspireren komt dicht bij kopieren.
    Maar dat je deze post plaatst is echt onbegrijpelijk. Of wilde je zoo graag een clipje van True Romance laten zien?

  5. Is het dezelfde muziek of niet?

  6. Kijk, het filmpje is natuurlijk geen kopie van iets. En al helemaal niet van True Romance. Het lijkt me dat de Paarse Krokodil het alleen heeft over de muziek. En daar heeft dat dier wel degelijk een punt.

    De reacties van Bente en HoornHooligan zijn natuurlijk enorm overtrokken, maar de krokodil moet zich niet uit zijn tent laten lokken.

    Ik ben het met Bram eens dat het een regelrechte misser is om niet zelf iets te (laten) componeren. Het gaat hier tenslotte om 1 van de grootste adverteerders van Nederland!
    Bovendien is de muziek van True Romance vorig jaar ook al in een commercial van Hyundai opgedoken. Ik kon die commercial helaas niet vinden. Ik zoek nog verder.

Roept u maar