Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

vrijdag 30 oktober 2009

De Perzenkoning gaat ten onder

detailadvtapijten500

Hierboven zie je een detail van een advertentie die oproept om snel tapijten te komen kopen. Het detail verantwoordt waarom de prijzen juist nu zo laag zijn. Opvallend argument. Niet te bewijzen overigens, maar het klinkt serieus.

Aanleiding voor de uitverkoop is eveneens bijzonder: “De heer Albert van Dijk heeft besloten vanwege zijn leeftijd en op dokteradvies zijn totale voorraden uit te verkopen omwille zijn erfgenamen hiermede niet te belasten.” Een korte zoektocht leert dat Albert van Dijk ook wel bekend staat als de Perzenkoning.

Interessant? De zaak Mavo waarvan in de advertentie sprake is, ging in 2007 al failliet. Ook Carpet Palace in Leende is al in 2008 ter ziele gegaan. En tenslotte kwam ik ook dit nog tegen. De Witte Geit snapt er niets meer van. Het gaat trouwens om deze advertentie in het Brabants Dagblad van vandaag. Op zijn minst een opvallende verschijning.

advtapijten500


19 reacties op “De Perzenkoning gaat ten onder”

  1. Geweldig, een handgeknoopte advertentie.

  2. deze advertentie staat week in week uit in het eindhovens dagblad. is zelfs een stukje over geweest in die bewuste krant.

  3. Ik haat KAPiTALEN met puntjes op de i !!!

    Make up your mind!
    Als je zoiets doet, doe het dan goed!

  4. De vork zit ongeveer zo in de steel: De bedrijven van de heer van Dijk zijn in 2009 failliet gegaan en de voorraden zijn geveild bij Hessink in Eindhoven.

    Er blijft natuurlijk altijd iets over en ook is een deel voor 10 euro per tapijt uit de veiling opgekocht.

    De heer Willem de Vos, eigenaar van de Perzenkoning, reist sinds jaar en dag door Nederland en verkoopt op allerlei plaatsen Perzische tapijten. Zijn handel is echter eerlijk en de prijzen zijn laag, daar is dus niets op tegen. De plaatselijke winkeliers krijgen echter wel een rolling omdat hun omzet schrikbarend daalt wanneer die oude Vos zijn streken uithaalt.

  5. De heer Vos schreeuwt met 80 tot 90 % korting maar wanneer je de tapijten vergelijkt met andere aanbieders zul je zien dat het gaat om een restpartij( niet de mooiste goederen) en dat de kortingen bij lange na geen 80 tot 90 % zijn. Eerst flink opprijzen en dan 80 % korting. Er zijn trouwens meer aanbieders van tapijten die dit geintje uithalen.

  6. en nu weer een handgeschreven advertentie in het AD voor de Perzenkoning in dordrecht, 80% korting wegens ernstige ziekte eigenaar, Opheffing.
    Rara…

  7. De Perzenkoning b.v. niks mis mee.
    Zijn handel is echt eerlijk en de prijzen zijn laag,
    Had een tapijt bij hem gekocht maand later, constateerde ik echter een gat in de tapijt. Geen probleem kreeg ik gewoon mijn aankoop bedrag terug.
    Echt een betrouwbare zakenman dus.

    helaas zijn niet alle handelaren zo!

  8. Ik heb gisteren een tapijt gekocht bij De Perzenkoning in Hendrik ido Ambacht.Ik ben zeer vriendelijk geholpen, de prijs van het tapijt was zeker de helft minder dan op een ander en ik heb zelden zulke mooie tapijten gezien als daar. DUS DOE UW VOORDEEL.

    Louise

  9. Wij hebben 3 mnd geleden een prachtige MIR gekocht. Wij werden vriendelijk geholpen en zijn meer dan tevreden over het tapijt en de prijs.

  10. We hebben gister een tapijt gekocht. .flink wat korting gekregen! Echter thuis zijn we achter gekomen dat de lijnen in het tapijt allemaal scheef en niet evenredig lopen….ziet er echt niet goed uit. We gaan zaterdag naar toe om het op te lossen…ben er benieuwd hoe het opgelost wordt vanuit perzenkoning. …hou jullie op de hoogte…

  11. Het tapijt geeft helaas ook kleur af.mijn witte vloer is rood nu…

  12. Heb 2 tapijten gekocht,echte Perzische bidjars,voor de prijs die bij een ander het dubbele moesten kosten.ben geweldig geholpen chappo perzenkoning. BEDANKT.

  13. Wij zijn meer dan tevreden, na dat onze klacht verholpen was.
    Heel blij , goeie service.
    Bedankt Hoor.

  14. Wij zijn tevreden. En blij met ons nieuwe kleed waar we zeker nog 20 jaar of meer plezier van zullen hebben .

  15. Mooi tapijt gekocht maar niet goed dat je geen eerlijk verhaal krijgt. Opa houdt er mee op en zoonlief kiest voor de ICT en niet om de zaak over te nemen. Jaja. De wonderzalf verkopers van vroeger met een hit and run tactiek. Het werk nog steeds.

  16. En nu in 2018 houdt hij het weer voor gezien.

  17. Inderdaad, in de Volkskrant onder de brief van Trump aan Kim Jong Un.

  18. Gisteren twee tapijten gekocht in HI Ambacht. Er zit een Oosters tintje aan de verkoopwijze. Zoiets van iedereen die koopt berooft de koopman van zn laatste centen zodat hij berooid achterblijft. Idd zijn de prijzen flink opgeschroefd, niet marktconform. Dat zie je later als op websites gaat vergelijken, OOK die vd Perzenkoning. 90% korting maakt gretig. Maar….bij dit soort praktijken blijf je je afvragen, heb ik nou een kat in de zak gekocht if niet…….

  19. De eigenaar is een grote oplichter! Hij meent dat een Indiaase Peshawar tapijt van 2 bij 3 te verkopen voor 1200 euro met ca. 85% korting. Dus volgens hem is die tapijt normaal 10000 euro waard!?? Maar als die tapijt weer houd naast een die wel in zijn winkel normaal 10000 kost zie je een wereld van verschil! En hij wordt humeurig als je erover wilt nadenken en maakt vervelende opmerkingen! Bah! Wat een brutaliteit! Schandalig! Ik beslis als klant zelf wel wat ik koop niemand en al zeker een brutale mislukte ondernemer hoeft mij geen tapijt AAN TE SMEREN! Ik ben blij dat ze ermee stoppen de wereld is beter af zonder die oude mislukkeling.

Roept u maar