Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

dinsdag 25 augustus 2009

Verduvelde woordspeling

individuvelisme+voorstellen

Er zijn van die campagnes waarbij de grondgedachte sterk is. Dat geldt ook voor de nieuwe Duvel-campagne. Bij de aftrap van de campagne werd er aan een aantal kunstenaars gevraagd een invulling te geven aan het thema ‘indivi-duvel-isme’. Op geheel eigen wijze mochten ze, binnen het thema, iets moois maken van een billboard. Mooie gedachte waaruit vele, schitterende, visuele invullingen zijn gekomen.

Maar dat woord: “Indivi-duvel-isme.” Waarom zo’n vreselijke woordspeling, die ook nog eens onuitspreekbaar is? Misschien wel juist door dat onuitspreekbare. Want als je het maar lang genoeg probeert, komt het vanzelf tussen de oren. Is het niet omdat het je uiteindelijk lukt om uit te spreken, dan wel omdat het mateloos irriteert.

kunst_leidseplein_200908013


5 reacties op “Verduvelde woordspeling”

  1. Zoals de grootste beffer van Vlaanderen (die wij met allen nauw aan het hart liggen) luidop opmerkte, “een Duveltje, mijn denkpiste is…toch krijgt gij er zin in”. Curieus waarom? Wellicht door de loeischerpe fotografie? Een 6×4,5 hasselblad…geen twijfel mogelijk!

  2. Kunnen ze er niet een contest aan vast hangen? Drink 10 flesjes Duvel op binnen het uur en probeer dan “individuvelisme” uit te spreken. Krijg het nuchter al niet uit mn strot…

  3. Zonder woorden kan het ook. Dat bewijst de Duvelcampagne die bij ons (in Vlaanderen) al een paar jaar loopt, knap in zn eenvoud. Het filmpje:
    http://www.duvelimagebank.com/
    De poster kan je vinden op de voorlaatste pagina van de duvelimagebank: http://www.duvelimagebank.com/
    En nee ik werk niet voor Duvel, maar lust er wel 1tje of 2.

  4. Het filmpje dat moet natuurlijk dit zijn: http://www.youtube.com/watch?v=cVFERR4Qx9U

  5. [...] met de copylijn ‘Indivi-duvel-isme’. Vrij onuitspreekbaar dus, zelfs voor onze Noorderburen die toch wel als iets welbespraakter bekend [...]

Roept u maar