Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

vrijdag 19 juni 2009

Kunstenaarscollectief Whatspace zit achter teasers

whatspace

Ik neem het over van De Witte Geit, want ik heb de antwoorden. Eigenlijk zijn de teasers geen teasers. Het is gewoon kunst! Het Tilburgse kunstenaarscollectief Whatspace is verantwoordelijk voor de advertenties. In elke advertentie plaatsten zij een afbeelding van een kunstwerk. Op die manier wilden zij rumoer veroorzaken. Tot grote teleurstelling van de initiatiefnemers is dat nauwelijks gelukt.

Mooi initiatief, jammer dat het dan weinig oplevert. Maar dat kan geen reden zijn om niet meer van dit soort plannetjes te bedenken en uit te voeren. Mensen confronteren met kunst is prima en ik ben dan ook voorstander van meer kunst in de openbare ruimte.

In het Brabants Dagblad hebben vier uitingen van Whatspace gestaan. De eerste heeft De Witte Geit gemist. Dat was werk van de Israelische kunstenares Keren Cytter. Om het goed te maken, laat ik hieronder de intrigerende korte film Something Happened van haar zien.


3 reacties op “Kunstenaarscollectief Whatspace zit achter teasers”

  1. dat het ons om aandacht of rumoer te doen is/was maakt het brabants dagblad ervan . onze intentie is om goede kunstenaars een podium te bieden , mogelijkheden te creeeren voor kunst,
    we zijn zelf zeer tevreden over t project , geven elkaar high-fives e.d.

  2. koop het brabants dagblad van vandaag! Daar staan alle 4 de afbeeldingen bij elkaar in, en ook stuk over het hele project.

    en ja, we gaan zeker verder, wie weet ook in het BD….

  3. @ Frank: heb het artikel in het BD gelezen en het stuk van Keren Cytter ook al op jullie site gezien. Maar ik vind het plaatsen van een film van haar nu meer toegevoegde waarde hebben. Zo wordt Het Roze Olifantje ook een podium. En ja, hopelijk gaat Whatspace verder. Als het de moeite waard is, schrijf ik erover. En anders een van mijn dierenvrienden.

Roept u maar