Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

donderdag 18 juni 2009

En dat is drie

teaserdrie500

Ik schreef al eerder over de teasers die in het Brabants Dagblad verschenen. Op 22 mei iets met een ananas en op 1 juni iets met Duitse copy. De Witte Geit ziet deze opvallende advertenties als serie. En in deze vermeende serie verscheen gisteren deel drie: ik vermoed een Grieks tafereeltje. Benieuwd naar afzender en doelstelling ben ik niet meer. Kijk nu gewoon reikhalsend uit naar deel vier.


4 reacties op “En dat is drie”

 1. @ Witte Geit: volgens mij is het gewoon een pagina, die leeg bleef door een failliet gegane adverteerder en die gevuld moest worden. Bleek Harrie van de afdeling plaat-belichting bij de krant, toevallig een foto op zak te hebben waar hij contemplatief naar een Grieks landschap stond te kijken. Einde mysterie.

 2. Misschien ben ik gek geworden, maar wat de ‘teasers’ willen zeggen volgens mij, is dit: de hel op aarde is nabij. Aardbewoners gaan klinisch dood. Worden marionetten. Marionetten van een groep ruimtewezens. Zal uitleggen waarom ik dat denk. De wezens zijn al geland. En in de nacht van vrijdag op zaterdag laatstleden, kwam ik er 1 tegen. Op het dak van een parkeergarage. In de stad waar ik woon.

  Ik wist dat ze daar zouden landen. Het dak is de ideale plek om te landen. De parkeergarage is nooit helemaal vol, dus mensen die er hun auto willen parkeren, rijden nooit door tot de bovenste verdieping. Tegelijkertijd ben je snel omgeven door mensen, want de garage is midden in de stad. Dat weten de ruimtewezens ook. Ze weten wel meer.

  Ik zag ze dus aankomen. Het was een heldere nacht. Het ruimtewezen dat als eerste uit de vliegende schotel kwam, begroette mij niet. Hij zei alleen dat hij honger had en hersens wilde eten. Ik zei dat hij zich waarschijnlijk vergiste, omdat hij nieuw was. En ik vroeg of hij misschien ‘haggis’ bedoelde.

  Dat kende hij niet, haggis. Toen heb ik hem mee naar huis genomen, gebakken aardappels met mayo voorgeschoteld en gezegd dat dat haggis was. Ik heb namelijk geen idee hoe je haggis maakt en die ruimtewezens weten veel over de aarde, maar natuurlijk niet alles, dus die kun je wel iets wijsmaken. Maar goed. Hij liet het zich goed smaken. Hield het eten binnen en zo werd voorkomen dat ik mijn hersens verloor.

  Tijdens de tocht van de parkeergarage naar mijn huis vertelde Tricot, zoals hij zei te heten, dat hij en de rest van zijn soort niet met vreedzame bedoelingen naar de aarde waren gekomen. Ze willen marionetten maken van mensen, verklaarde die. Ze willen slavendrijvers worden. Waren zelf slaven geweest, op hun thuisplaneet, en nu wilden ze slavendrijvers worden.

  En dat kondigen ze cryptisch aan, liet hij weten, onder meer in het Brabants Dagblad. Zodat iedereen die slim genoeg is om de hints te ontcijferen, kan nadenken over een vluchtplan. Wie de hints snapt, heeft tijd om te vluchten, was de gedachte. De ruimtewezens zijn dus geen complete barbaren.

  Zelf ben ik volop bezig met een vluchtplan. Kan er niks over zeggen verder. Het werkt niet als het nu al openbaar wordt. Het is ieder voor zich straks. Je moet zelf een plan bedenken. Ik zweer het. Want ga maar na. De eerste ‘teaser’ – met de ananas, rambutans en prikkers – duidt op voodoo. En iedereen weet wat er gebeurt met iemand die wordt bewerkt door een voodoopriester. Zo iemand wordt op afstand bestuurbaar, een marionet.

  De tweede ‘teaser’ – met de Duitse zinnen en de zichtbaar krankzinnige, moegetergde, stijlloze, blutte, seksueel gefrustreerde Germans – duidt op hersenspoeling. Niemand kiest ervoor om én krankzinnig én moegetergd én stijlloos én blut én seksueel gefrustreerd te worden. Daar hebben de aliens voor gezorgd, door de hersens van de Duitsers uit te schakelen, op te eten.

  En dan de derde ‘teaser’, met de zakenman die uitkijkt over een dorp, met in zijn hand het boek Dawn Of The Dead. Het verhaal van het ochtendgloren der doden is algemeen bekend. Op een bepaalde plaats op aarde veranderen mensen in vampieren. Slaven van hun eigen bloedlust. Dus, wat kan ik nog zeggen? Verzin een list! Maak dat je wegkomt!

 3. Het is over duidelijk een teaser voor Tokio Hotel! Ik bedoel die kerel heeft een kapsel als de pluim op een ananas! Duitse deprimerende tekst? dat komt uit hun mond! En dan zie je nog een man die buiten met zijn boek staat, omdat hij door de herrie van zijn gothic zoon (die Tokio Hotel op heeft) niet kan lezen en dus maar buiten gaat staan. Simpel.

 4. [...] neem het over van De Witte Geit, want ik heb de antwoorden. Eigenlijk zijn de teasers geen teasers. Het is gewoon kunst! Het Tilburgse kunstenaarscollectief Whatspace is verantwoordelijk voor de [...]

Roept u maar