Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

donderdag 7 mei 2009

Bedenk een slagzin en win de schoenen van laatst!

krukkenineenemmer

“Hoe worden sms-actievoerders voor eens en altijd gestopt?” De prijsvraag van 15 april, waarmee een paar gympen te winnen viel, heeft geen al te beste antwoorden opgeleverd. Het gevolg: teleurstelling in de dierentuin van HRO en gympen die staan te verpieteren. De gympen – advieswinkelprijs 85 pegels, straatwaarde minstens 50 – moeten toch echt weg. Daarom nu: geen moeilijke prijsvraag, maar het volgende ter inleiding van een makkelijke.

Het reptielachtige wezen Pekeljan ging goedkoop naar Platja, een dorp vlakbij de hoofdstad van Mallorca. Hij was daar in half pension en voelde zich koning, keizer en admiraal van het eiland. Pekel zag er talloze bejaarden rondstiefelen. Graftakken die slecht ter been waren. Ter vermaak maaide hij hen neer met de eigen wandelstok of kruk en ging ermee vandoor, de bejaarden hulpeloos achterlatend.

De afgepakte loophulpen zette Pekeljan in een lege olijvenemmer op de gang van Hotel Sant Jordi, het hotel waar hij verbleef. Toen een chauffeur van olijvenboer Rosselló er olijven kwam bezorgen, zag hij de emmer vol wandelstokken en krukken staan. Er verstreken luttele seconden voordat hij dacht: in dat beeld schuilt een goeie olijvenreclame. Slogan erbij en klaar. De chauf bedacht de zin: “Eet een emmer heilzame olijven van Rosselló en je hebt nooit meer krukken nodig.”

Een betere slagzin kreeg de chauf niet verzonnen. Wie dat wel kan, mag die hieronder posten. Degene met het beste voorstel wint de gympen. Let wel: het is snel goed, want de schoenen, in de populaire maat 43, moeten echt weg!


37 reacties op “Bedenk een slagzin en win de schoenen van laatst!”

  1. Na een emmer van onze olijven, zit u dagen op één plek, waardoor uw krukken wel hier kunnen blijven.

  2. “Een emmer olijven voor opa en oma zorgt voor een verrassend ander kleurtje in hun dubbelloops stoma”

  3. Ik doe niet mee aan de prijsvraag. Wil alleen iets vertellen over Pekeljan op vakantie. Zover ik weet heeft hij geen enkele graftak neergemaaid met een loophulp. Hij heeft wel loophulpen afgepakt van graftakken, maar dat was voor hun eigen bestwil.

    Zal een voorbeeld noemen: de senior die zich op het strand voor Hotel Sant Jordi zat in te smeren op het heetst van de dag. Die senior, een man in plaats van een vrouw, smeerde zich van top tot teen in met zonnebrandcrème en maakte daarbij geen onderscheid tussen huid en badkleding.

    Het smeren kostte hem een hele fles. Behalve de fles had hij een handdoek bij zich. En in het zand naast zijn handdoek stond een wandelstok rechtop. Dat bleef zo tot de zon onderging. Toen de zon zich bijna helemaal achter de horizon had verschanst, begon de senior aandacht te krijgen van Pekeljan, die buikschuivend op hem afkwam. “Verveel je je?” vroeg Pekel belangstellend.

    “Ja, een beetje wel, nu je het zegt,” sprak de senior. En hij stelde meteen een tegenvraag. “Hoe weet je dat?” Pekeljan antwoordde dat het een slag in het donker was. “Jij kunt die ook krijgen,” ging hij verder. “Met je eigen wandelstok. Ik zou maar oppassen. Als iemand kwaad wil, sloopt hij je met die stok en begraaft hij je on the spot. Beter neem ik je stok mee, voor de veiligheid.”

    Zo gezegd, zo gedaan. De senior bleef achter. Thuiskomen zat er voor hem niet meer in. Zonder wandelstok was hij geen mens. Hij bleef de hele nacht op het strand, maar hij was daarover niet ontsteld en ook niet diep geschokt. De tijd van ontsteltenis en geschokt reageren lag ver achter hem.

    Pekeljan keerde terug naar Hotel Sant Jordi. Hij zette de wandelstok bij de krukken die hij tijdens zijn vakantie verzameld had en ging eten.

  4. In olijvenreclames wordt vaak gekozen voor verschrompelde oma’s en Italiaanse taferelen. Rossello gaat dat anders doen dmv de volgende slogan:

    Rossello olijven – niet voor oude wijven

  5. U loopt gegarandeerd weg met de olijven van Rosello!

    (Persoonlijk vind ik Joep’s optie toch de beste)

  6. “Na een emmer Rosselló-olijven kunnen de loophulpen gerust thuisblijven.”

  7. Rosello Hoofdsponsor van het 65+ blijf van m’n olijf huis.

  8. “Rosello olijven. Nog steeds handmatig geplukt.”

  9. Roselló, milieuvriendelijke olijven. Zelfs de olijftakken worden hergebruikt.

  10. Met olijven van Rosello, loop je weer net zo hard als Bello.

  11. Rosseló is natuurlijk een Italiaans bedrijf, en heeft daarom absoluut geen Nederlandse zin nodig. Vandaar:

    Rosseló: Makes you feel young

    Onder de slogan (Keep eating Rosseló to avoid feeling old again – might give prolems while walking)

  12. Rosseló: Makes you shit.

  13. Rosello zoekt plukkers m/v

    Stuur een brief of kom alvast langs op de plantage: Bergweg 16 (neem buslijn 12, stap uit bij halte t.o. supermercado. Vanaf daar nog 40 km lopen. Het is op de berg.) Graag spoedig reactie.

  14. Rosseló:
    PAS OP! GLAD!

  15. Elke dag 1 Rozello houdt de dokter weg.

    of

    A Rozello a day keeps the doctor away.

    (Rozello: deze spelling zag ik hierboven nog niet terug)

  16. Rosselo, for those with legs of jello

  17. Hallo. Even een mededeling over de prijsvraag. Inzendingen zijn welkom tot donderdagmiddag 14 mei. Die middag bepaalt de jury wie de schoenen toegestuurd krijgt en wordt het postadres van de winnaar opgevraagd. Bij een rap antwoord van de winnaar gaat het schoeisel nog diezelfde middag op de post. Welke slagzin de beste is, daarover is het laatste woord voorlopig niet gezegd, want er zijn nog slagzinnen zat te bedenken, waaronder de volgende drie. 1. Rosselló: olijven zonder pit, voor mensen met. 2. Een Rosselló-olijf word je niet, een Rosselló-olijf bén je. 3. De olijvenemmer van Rosselló: snel leeg en herbruikbaar!

  18. Roselló Olijven,

    Niemand de deur uit!

  19. Roselló,

    Olijven zonder pit, voor mensen met!

  20. Authentiek geteeld als kuipplant

    Roselló Olijven

  21. Roselló Olijven

    Al 60 eeuwen lang symbool van geluk en vitaliteit!

  22. De Roselló Olijf

    Zelfs Popeye lust er wel spinazie van!

  23. Roselló olijven. Daar loop je nog een blokje voor om.

  24. Altijd groen licht voor groene olijven van Roselló . Ook al is het rood.

  25. @ One Insider: denk jij dat de hoeveelheid telt?

  26. Nice Christ!

  27. Tnx!

  28. ‘t is een beetje te laat, maar ja, ik had al een zinnetje bedacht…en dan is het zonde om het voor je te houden!

    With Rosseló, even the oldies are on the go

  29. zelfs een kruk zet het op een lopen op zoek naar olijven van Rosselló

  30. Rosseló, voor jonge mensen en oude krukken

  31. sorry, dan wel Rosselló met dubbel L, dus:

    Rosselló, voor jonge mensen en oude krukken

  32. Met Rosello olijven blijf je aan de loop!

  33. uw benen houden ervan : lopen zonder krukken eet dus olijven van Rosselló

  34. Met de olijven van Rossello loop je altijd Picibello!

  35. [...] website, won op 14 mei een set gymschoenen. Hoe? Door een slogan te bedenken bij een foto van een emmer vol krukken. In allerijl werd zijn adres ingewonnen, zodat de schoenen verstuurd [...]

  36. Na een paar Rossello olijven , Kunnen de krukken thuis blijven!

  37. 2adulation…

Roept u maar