Het Roze Olifantje – Ik denk er niet aan

vrijdag 10 april 2009

Het verdriet van AllerHande – 5 (en slot)

bonnemamantoetje

Het is Goede Vrijdag. Ik ga proberen de week toch enigszins positief af te sluiten. Voorgaande dagen waren ronduit beschamend, als je het hebt over de getoonde advertenties in AllerHande. Vandaag dus een lichtpuntje.

Het is niet wereldschokkend en niet vooruitstrevend. Maar Bonne Maman staat in ieder geval ergens voor. Al jarenlang gebruiken ze een concept dat teruggrijpt op waarden als (familie)traditie, ouderwetse kwaliteit, vertrouwde smaak en mooie, eerlijke ingrediënten. Dat maakt ze herkenbaar en geloofwaardig. Bonne Maman is een A-merk met een eigen gezicht.

Ofschoon dit een lichtpuntje is, word ik toch verdrietig van de wetenschap dat juist Bonne Maman positief afsteekt bij al die andere adverteerders in AllerHande.

bonnemamanjam


Een reactie op “Het verdriet van AllerHande – 5 (en slot)”

 1. Opdracht van de klant: Maak enkele sfeerplaten voor Bonne Mamam waarmee je duidelijk de authentieke, eerlijke uitstraling van het merk onderschrijft. Geen poespas, maar smaakvolle recepten die soms al eeuwen mee lijken te gaan. Jams en toetjes zoals je grootmoeder ze maakte. De Franse historie en culinaire traditie dienen door de beelden onderschreven te worden. Geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Puur, lekker en gezellig!

  Briefing aan de fotograaf

  Reisgenoten: art director & accountmanager, om het concept te bewaken

  Onderwerp: Bonne Mamam, Crème caramel
  Locatie: zonnige keuken van een oud herenhuis met historische look in Zuid Frankrijk, liefst aan de kust, we willen graag de zilte lucht kunnen zien
  Acteurs: jongen, meisje, stunt kat
  Rekwisieten: Garde, kom, halfslappe room, fles melk, mand met fruit, grote gietijzeren pan.
  Concept: Etherische sfeervolle foto van een jongen die een deur ‘leg humped’. De kat slaat het tafereel gelaten gade terwijl zus, geschrokken door het gebeurde, haar mandje fruit laat vallen en op haar broertje af rent.

  Onderwerp: Bonne Mamam, confiture
  Locatie: De bijkeuken van een totaal andere keuken nu in een meer noordelijker deel van Frankrijk waar we juist de bergen en het bos meer in de lucht voelen hangen, in oud herenhuis met historische look
  Acteurs: jongen, meisje, stunt parkiet (knal rood)
  Rekwisieten: aardbeien, schaal, trapje, vogelkooitje, koperroodkleurige pan, rood theedoekje
  Concept: de ‘deur humper’ dreigt weer toe te slaan echter nu is hij het die verrast zijn zus ontdekt die haar schoenen heeft gevonden en nu de parkiet heeft losgelaten om hem draaiend met haar linker arm en rechter been flink op te jagen.

Roept u maar